Merkel’de en çok ne hoşuma gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Merkel’de en çok ne hoşuma gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2016 19:54

SUUDİ Arabistan’dan sonra İngiltere’ye geçen bugün de Almanya’da Hannover Teknoloji Fuarı’nın açılışını yapacak olan ABD Başkanı Barack Obama, Bild gazetesine verdiği yazılı röportajda Almanya Başbakanı Angela Merkel’i övgü yağmuruna tuttu.

Haberin Devamı

Bild’in internet sitesinde “Merkel’de en çok ne hoşuma gidiyor” başlığıyla verilen röportajda Obama, Merkel’in öncülüğünde Avrupa Birliği’nin Türkiye ile yaptığı anlaşmaya da destek verdi. Obama, Merkel’in mülteci krizine yaklaşımını ‘cesur’ diye tanımlayarak “Gerçek bir siyasi ve ahlaki liderlik gösterdi” dedi.

AB-TÜRKİYE ANLAŞMASINA DESTEK

Obama, özetle şöyle dedi: “Onunla herhangi bir liderden daha uzun çalıştım ve ondan bazı şeyler öğrendim. Hayranlık duyduğum birçok liderlik özelliğine sahip. Çıkar ve değerlerin kendisini eşit bir şekilde yönlendirmesine izin veriyor... Bunu dünya, çok sayıda mülteci Avrupa’ya gelirken ortaya koyduğu cesur duruşunda da görebilir... Pragmatik ve yapılması mümkün olana odaklanıyor. Bir şey söylüyorsa, bunu yapıyor da. Ona güveniyorum... Onunla ortaklığı olağanüstü olarak niteliyorum ve Angela arkadaşım olduğu için onunla gurur duyuyorum.” Mülteci yükünün orantılı bir şekilde paylaşılması gerektiğini kaydeden Obama, “AB ile Türkiye arasında anlaşma, bu sorumluluğun daha adil paylaşılması yolunda atılmış bir adım” dedi.

Haberin Devamı

ZİYARET ÖNCESİ PROTESTO

Obama ziyareti öncesinde dün yaklaşık 25 bin kişi Hannover’de transatlantik serbest ticaret anlaşmasını protesto etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!