Merkel: 'Soykırım' taslağı meclise gelecek

Güncelleme Tarihi:

Merkel: Soykırım taslağı meclise gelecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2016 01:08

ERMENİSTAN Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ı başkent Berlin’de kabul eden Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye ile yıllar önce başlayan ilişkilerin yeniden canlandırılmasını istedi.

Haberin Devamı

Merkel, “Türkiye ile ilişkileri de görüştük. Yıllar önce başlayan ilişkiler yeniden canlandırılmalı” dedi. Merkel ayrıca Azerbaycan ve Ermenistan’ı Dağlık Karabağ sorununun barışçıl yolla çözmeye çağırdı. Başbakan Merkel, bir gazetecinin “Önümüzdeki haftalarda Ermeni sorununu soykırım olarak niteleyen bir taslak Alman parlamentosuna gelecek ve onaylanacak. Bu konuda Türkiye’nin tepkilerini hesap ediyor musunuz” sorusuna şu yanıtı verdi: “Taslağın bir kez daha parlamentoya geleceği ve tartışılıp oylamaya sunulacağı doğru. Türkiye tarafı da bunu yakından takip ediyor. Bu konuda şimdi bir şey söylemem gerekmez.”

Merkel: Soykırım taslağı meclise gelecek

Haberin Devamı

Angela Merkel Kimdir?

Angela Dorothea Merkel 1954 doğumlu, Almanya başbakanı. Merkel Alman Parlamentosuna Mecklenburg-Vorpommern'den 22 Kasım 2005 tarihinde Almanya Başbakanlığı'na seçilmiştir. 10 Nisan 2000'den bu yana da Hristiyan Demokrat Birliği'nin CDU federal başkanlığını yürütmektedir. 2002'den 2005 yılına kadar CDU-CSU parlamento parti grubunun kadın başkanı idi. 2005-2009 yılları arasında Büyük Koalisyon'u kardeş parti Hristiyan Sosyal Birliği (CSU) ve Alman Sosyal Demokrat Partisi (SPD) ile yönetmiştir. 2009 yılından itibaren de Liberal Demokrat Parti ve CSU ile oluşturulmuş olan koalisyonun başbakanıdır.


Merkel 1977 yılından, boşandığı 1982 yılına kadar fizikçi Ulrich Merkel ile evliydi. 1998 yılından beri Berlin kimya profesörü Joachim Sauer'le ikinci evliliğini sürdürmektedir ve hiç çocuk sahibi olmamıştır, Sauer'in ise iki yetişkin erkek çocuğu bulunmaktadır. Merkel aynı zamanda İngilizce bilmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!