Merkel, Fransa ve Yunanistan'ı ziyaret edecek

Güncelleme Tarihi:

Merkel, Fransa ve Yunanistanı ziyaret edecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2007 14:20

Almanya Başbakanı Angela Merkel, gelecek hafta içinde Fransa ve Yunanistan'ı ziyaret edecek, ayrıca Berlin'de İngiltere'nin yeni Başbakanı Gordon Brown'u ağırlayacak.

Haberin Devamı

Alman hükümet sözcüsü Ulrich Wilhelm, bugün başkent Berlin'de yaptığı açıklamada, Merkel'in 16 temmuz pazartesi günü Fransa'nın Toulouse kentine giderek Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile görüşeceğini ve Airbus tesislerini gezeceğini bildirdi.

Wilhelm, Merkel'in Sarkozy ile yapacağı görüşmede, Orta Doğu, Kosova, İran ve Afganistan gibi uluslararası konuların yanı sıra Sarkozy tarafından önerilen AB-Akdeniz Birliği konusunun da ele alınacağını belirtti.
Merkel'in aynı günün akşamı Berlin'de Başbakanlık'ta İngiltere'nin yeni Başbakanı Gordon Brown'u da ağırlayacağını ifade eden Wilhelm, bu görüşmede de ikili ilişkilerin ve AB'yi ilgilendiren konuların yanı sıra tüm güncel uluslar arası konuların ele alınacağını kaydetti.

Wilhelm, Merkel'in 17 Temmuz Salı günü de Berlin'de Sırbistan Başbakanı Voyislav Kostunica'yla görüşeceğini ve AB'yle ilgili konuların yanı sıra Kosova sorununun da gündeme geleceğini söyledi.

Haberin Devamı

Merkel'in 20 temmuz cuma günü de Yunanistan'a gideceğini belirten Wilhelm, Merkel'in burada Başbakan Kostas Karamanlis ve Cumhurbaşkanı Karolos Papoulias'la da görüşeceğini, Atina'daki Alman-Yunan Ticaret Odasında da bir konuşma yapacağını sözlerine ekledi.

Yunanistan Başbakanlığı tarafından bu konuda yapılan bir açıklamada, Merkel'in Atina'daki görüşmelerinde Türkiye'nin AB üyeliği konusunun ve Kıbrıs sorununun da gündeme geleceği bildirilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!