Merkel eşcinsel evliliğe inanmadığını açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Merkel eşcinsel evliliğe inanmadığını açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2015 09:41

"Ayrımcılık yapmak istemem ama bir farkı ortaya koyuyorum" diyen Almanya Başbakanı Angela Merkel evliliğin bir kadın ve bir erkek arasında olması gerektiğine inandığını söyledi.

Haberin Devamı

Eşcinsel birlikteliklerini desteklediğini söyleyen Merkel, ayrımcılık yapmak istemediğini fakat evlilik ile hukukta kabul edilmiş olan medeni birliktelik arasında bir fark gördüğünü söyledi.

Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) lideri Merkel vergi muafiyeti gibi konularda eşit çıkarların eşcinsel çiftler için de gözetilmesi gerektiğine inandığını belirtirken, evlilik ile eşcinsel birliktelikler arasında bir fark olduğunun altını çizdi.

İki evlilik geçirmiş olan Başbakan Merkel, Youtube üzerinden yayınlanan röportajında evliliği "bir erkek ve bir kadının birlikte yaşaması" olarak tanımladı.

Röportajda her türlü ayrımcılığın karşısında olduğunu belirten Merkel, "25 yıl önce kimse gey veya lezbiyen olduğunu söylemeye cesaret edemiyordu. Bunları artık aşmış durumdayız ama benim kişisel düşüncem evlilik bir kadın ve bir erkeğin birlikte yaşamasıdır" dedi.

Haberin Devamı

Merkel, "Bu benim anlayışım, ama eşcinsel birlikteliklerini de destekliyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!