Merkel de Tuğçe’ye nişan verilmesini istiyor

Güncelleme Tarihi:

Merkel de Tuğçe’ye nişan verilmesini istiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2014 17:47

Almanya 'nın Offenbach kentinde, 15 Kasım Cumartesi günü bir restoranda taciz edilen iki genç kızı korumak isterken uğradığı saldırıda ağır yaralanan ve 28 Kasım Cuma günü yaşamını yitiren 22 yaşındaki Tuğçe Albayrak'a liyakat nişanı verilmesine Başbakan Angela Merkel ve hükümetin de çok sıcak baktığı açıklandı.

Haberin Devamı

Bakanlar Kurulu toplantısından sonra basına açıklamalarda bulunan Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, hükümet ve Başbakan Merkel’in Cumhurbaşkanı Gauck’un Tuğçe için liyakat nişanı düşüncesine ‘büyük bir sempatiyle’ baktığını söyledi. Bu konuda gelen bir soruyu cevaplandıran Seibert, liyakat nişanı verme yetkisinin Cumhurbaşkanına ait olduğunu, ama hükümet ve Başbakan Merkel’in bu düşünceye çok sempati duyduğunu vurguladı. Öte yandan Tuğçe’ye liyakat nişanı verilmesi için açılan imza kampanyasına imza atanların sayısı 150 bini buldu.

Merkel de Tuğçe’ye nişan verilmesini istiyor
SON YOLCULUĞUNA BÖYLE UĞURLANDI

ÇOK İSTİSNAİ DURUMLARDA
Almanya’da ölenlere liyakat nişanı verilmiyor. Sadece çok istisnai durumlarda liyakat nişanı verilebiliyor. Beş yıl önce Bavyera’da bir grup çocuğu iki gencin elinden kurtaran, ama kendi kurban giden Dominik Brunner’e liyakat nişanı verilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!