Merkel 'büyük koalisyon'a göz kırptı

Güncelleme Tarihi:

Merkel büyük koalisyona göz kırptı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2017 23:29

ALMANYA’da Hıristiyan Birlik partileri (FDP), Yeşiller ve Hür Demokratlar (CDU/CSU) arasındaki koalisyon görüşmelerinin çökmesinin ardından gözler yeniden büyük koalisyona çevrildi.

Haberin Devamı

Alman DW’nin haberine göre Almanya Başbakanı Angela Merkel, yeni bir seçime karşı olduğunu açıkladı. Mecklenburg-Vorpommern eyaletindeki parti eyalet kurultayında yaptığı açıklamada Merkel, “İnsanlardan yeniden oy kullanmasını istemek bence çok anlamsız” dedi. Merkel, bu seçeneğin kendisi açısından ‘tamamen yanlış’ olduğunu vurguladı. Jamaika koalisyonu olarak adlandırılan koalisyon için yürütülen müzakerelerin çökmüş olmasının ‘üzücü’ olduğunu belirten Merkel, bundan böyle geleceğe bakmak gerektiğini söyledi.

GÖRÜŞMELER BAŞLAYACAK

Sosyal Demokrat Parti (SPD) ile yeniden büyük koalisyon kurma seçeneğine ilişkin olarak ise Angela Merkel, “Biz iyi bir işbirliği yaptık” dedi. Merkel, iki parti arasında nelerin iyileştirilebileceği konusunda görüşmeler yürütülmesi gerektiğini söyledi. Merkel, Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’in Hıristiyan Birlik partileri ile Sosyal Demokrat Parti’yi görüşmeye çağırmış olmasını memnuniyetle karşıladığını ifade etti. Baştan CDU/CSU ile yeniden büyük koalisyon kurmayı reddeden Sosyal Demokrat Parti’nin de son günlerde mesajlarındaki yumuşama dikkat çekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!