Merkel, anketlerde önde gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Merkel, anketlerde önde gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2017 11:26

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in muhafazakârları, merkez sol Sosyal Demokrat Parti (SPD) ile aralarındaki farkı, genel seçimlere dört ay kala yapılan en yeni ankette 12 puana kadar çıkardı.    

Haberin Devamı

Haftalık Stern dergisi ve RTL televizyonu için Forsa anket şirketi tarafından yapılan bir ankete göre, Merkel'in Hıristiyan Demokrat Birliği (CDU) ve kardeş partisi Hıristiyan Sosyal Birliği (CSU) bir hafta önce yüzde 36 olan oy oranını yüzde 38'e yükseltti. SPD ise üç puan düşerek yüzde 26'ya geriledi. Diğer anketler ise muhafazakârları ulusal seçimlerde SPD'nin 9-10 puan önünde gösteriyor.    

Muhafazakârlar, ülkenin en yoğun nüfuslu eyaleti olarak genel seçimler için önemli bir gösterge teşkil eden ve SPD'nin uzun süredir güçlü olduğu Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde geçtiğimiz Pazar günü yapılan seçimden galibiyetle çıkmıştı. Forsa anketi, muhafazakârların koalisyon ortağı olarak tercih ettiği ve liberal bir çizgi takip eden Hür Demokratların oy oranını yüzde 8 olarak gösterirken, iki grubun toplam oy oranı yüzde 46'ya ulaşıyor. Hiçbir siyasi müttefiki olmayan, milliyetçi Almanya için Alternatif (AfD)partisinin oy oranı ise yüzde 7.     

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!