Menbiç için kritik ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Menbiç için kritik ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2018 00:45

ABD’nin pastör Andrew C. Brunson’ın tutukluluk hali nedeniyle Türkiye’yi yaptırımla tehdit ettiği bir dönemde Amerikalı Orgeneral Curtis Scaparotti, Türkiye ile Suriye’de devam eden Menbiç planını görüşmek üzere bugün Ankara’ya geliyor.

Haberin Devamı

TÜRKİYE ile ABD arasında ABD’li pastör Andrew C. Brunson’a verilen ev hapsi nedeniyle gerilimin yaşandığı bir dönemde Ankara, bugün Amerikalı önemli bir konuğu ağırlayacak. ABD’nin Avrupa Kuvvetleri ve NATO Müttefik Kuvvetler Harekât Komutanı Orgeneral Curtis Scaparrotti, başkentte ağırlıklı olarak Suriye konusunun görüşüleceği temaslarda bulunacak.

AKAR VE GÜLER İLE GÖRÜŞECEK
Görüşmelerde Türkiye ve ABD arasında Menbiç sınır hattında halen eş güdümlü ve birbirinden bağımsız olarak devam eden devriye görevinin ortak hale getirilmesi ve iki ülke askeri unsurlarının birlikte Menbiç merkezine girmesi konusunun gündeme gelmesi bekleniyor. TSK unsurları, önceki gün söz konusu bölgede 22’nci devriye görevini yerine getirmişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da ortak devriye ve Menbiç merkezinin YPG’den temizlenerek iki ülke askerlerinin bölgeye giriş yapması zamanının geldiğini söylemişti. Scaparrotti’nin Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile görüşmesi, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve diğer üst düzey askeri yetkililerle biraraya gelmesi bekleniyor. Scaparrotti, perşembe günü ise İncirlik Üssü’nü ziyaret edecek ve oradan İzmir’e geçecek. Scaparrotti, en son 27 Haziran’da Genelkurmay Başkanlığı görevinde bulunan Milli Savunma Bakanı Akar ile telefon görüşmesi yapmıştı. Görüşmede, Suriye’nin kuzeyindeki mevcut güvenlik durumu ile daha önce mutabık kalınan “Menbiç yol haritası” doğrultusunda belirlenen güvenlik prensiplerinin uygulanması konularının ele alındığı açıklanmıştı.

Haberin Devamı

Menbiç için kritik ziyaret

POMPEO İLE İLK TEMAS SİNGAPUR’DA
ABD ile Türkiye arasında Brunson krizi sürerken ABD Yönetimi ile ilk yüz yüze görüşmenin önümüzdeki günlerde Singapur’daki Güney Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) zirvesi sırasında olabileceği belirtildi. AFP’ye konuşan bir Türk yetkili Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun ABD’li mevkidaşı Mike Pompeo ile görüşmesinin beklendiğini söyledi.

 

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!