‘Melania oğlu için duruyor’

Güncelleme Tarihi:

‘Melania oğlu için duruyor’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2017 01:02

ABD Başkanı Donald Trump ile ‘Estetikten yüzü kanıyordu’ diyerek hedef aldığı kadın sunucu arasındaki kavga büyüyor. Mika Brzezinski, first lady Melania Trump’ın 11 yaşındaki oğlu Barron için rolünü sürdürdüğünü öne sürdü. Melania Trump ise ‘İnsanların kendi gündemleri için bizi kullanması üzücü’ yanıtını verdi.

Haberin Devamı

DONALD Trump’ın ‘düşük IQ’lu’, ‘yüzü estetikten kanıyordu’ gibi ifadelerle hedef aldığı MSNBC kanalındaki Morning Joe programının sunucularından Mika Brzezinski (50) ile kavgası sürüyor.

Bu kez Mika Brzezinski, Başkan Trump’la yaşadıkları tartışmaya First Lady Melania Trump’ı da dahil etti. Mika Brzezinski, “Melania’yı tanıyorum. Onunla aylardır konuşmadım ama sezgilerime göre bunu çok fazla sürdürmeyecek” diyerek Melania’nın Beyaz Saray’dan ayrılabileceğini öne sürdü. Brzezinski, First Lady’nin sadece 11 yaşındaki oğlu Barron Trump için bu rolü sürdürdüğünü iddia etti. Buna Melania Trump’tan cevap geldi. First Lady, sunucu Brzezinski’nin kendisini tanımadığını belirterek, “İnsanların kendi gündemlerini ilerletmek için benim ve ailem hakkında yorum yapması üzücü” ifadelerini kullandı. Melania, tartışmayla ilgili sözcüsü aracılığıyla daha önce yaptığı açıklamada da “Kocama saldırırlarsa, o da karşılık olarak 10 katı daha sert vurur” ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

ESKİ DOSTLAR DÜŞMAN OLDU

Trump ve Morning Joe programının sunucuları başlarda Trump’ın ABD başkanlık kampanyasına büyük destek vermişti. O süreçten bugüne yaşananlar şöyle gelişti:

- 2016 yılının kasım ayında yapılacak ABD Başkanlık seçimi öncesi Trump, yılın ilk aylarında sık sık Morning Joe programına konuk oluyordu. Eski bir Cumhuriyetçi vekil olan Joe Scarborough ve Brzezinski, medyada Trump’ı en çok destekleyen isimlerdendi. Hatta Trump, 2016’nın Şubat ayında kampanyasına “inandıkları” için ikiliye teşekkür etmişti.

- Scarborough’nun Trump’la olan yakın ilişkisi MSNBC ekibini de rahatsız etmişti. İlerleyen dönemde Morning Joe ikilisi, Trump’ın kullandığı dili eleştirmeye başladı. Trump ise Brzezinski’ye yönelik “deli” ve “aptal” gibi ifadeler kullanmaya başladı. Aralık sonunda Trump, Scarborough ve Brzezinski’yi Mar-a Lago’daki malikanesinde ağırladı.

- 2017 yılına gelindiğinde Morning Joe programında Trump’a yönelik eleştiriler artınca tartışmalar daha da büyüdü. Ve perşembe günü Trump, Twitter’dan Brzezinski’yi hedef alarak ‘IQ’su düşük’, ‘Mar-a Lago’ya geldiğinde yüzü estetikten kanıyordu’ diye yazdı.

Haberin Devamı

‘Melania oğlu için duruyor’

BEYAZ SARAY BİZİ TEHDİT ETTİ

Scarborough ve Brzezinski, önceki gün Washington Post için kaleme aldıkları makalede Beyaz Saray yetkililerinin kendileriyle ilgili olumsuz bir makalenin magazin gazetesi National Enquirer’da yayınlanacağını, ancak Trump’ı arayıp “yalvarırlarsa” makalenin çıkmayacağını söylediğini yazdı.

BAŞKAN’DAN ÖZÜR DİLEYİN

Joe Scarborough, programında da bu konuya değinerek Trump yönetiminden çok üst düzey üç ismin kendisini arayarak “ABD Başkanı’nı arayıp yayınlarınız için özür dilerseniz, o da bu haberin çıkmasını engelleyecek” dediğini anlattı. Scarborough, Trump’ın National Enquirer’ın yöneten kişiyle arkadaş olduğunu da vurguladı. National Enquirer’daki söz konusu haber Scarborough ile Brzezinski arasındaki ilişki hakkındaydı. Haber Haziran’da yayınlanırken, sunucu çift bir ay önce nişanlanmıştı. National Enquirer ise Beyaz Saray ile Joe Scarborogh arasındaki görüşmelerden haberleri olmadığını ve bu konuya dahil olmadıklarını duyurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!