Meksikalı uyuşturucu baronu Guzman yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Meksikalı uyuşturucu baronu Guzman yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2016 21:31

Geçen Temmuz ayında hapishaneden ikinci kez kaçan Meksikalı uyuşturucu baronu Joaquin 'El Chapo' Guzman’ın yakalandığı bildirildi. Bir otele yapılan baskınla yakalanan Guzman, 6 ay önce kaçtığı yüksek güvenlikli Altiplano hapishanesine geri götürüldü.

Haberin Devamı

Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto, dünyanın en büyük mafya babalarından Guzman’ın yakalandığını duyurdu.

Meksikalı uyuşturucu baronu Guzman yakalandı

Pena Nieto, Twitter hesabından, “Görev tamamlandı: Onu yakaladık. Joaquin Guzman Loera’nın tutuklandığını Meksikalılara duyurmak istiyorum.” açıklamasını yaptı.

Meksikalı uyuşturucu baronu Guzman yakalandı

AFP’nin haberine göre Guzman 6 ay önce kaçtığı yüksek güvenlikli Altiplano hapishanesine geri götürüldü.

Meksikalı uyuşturucu baronu Guzman yakalandı

Haberin Devamı

Meksika Donanması'ndan yapılan açıklamada da güvenlik güçlerinin, aldıkları ihbar sonucu Sinaloa eyaletindeki Los Mochis kentinde bir otele baskın düzenlediği belirtildi. İçeridekilerin ateş açması sonucu çıkan çatışmada Guzman'ın adamlarından beşinin öldüğü, bir güvenlik görevlisinin de yaralandığı kaydedildi. Guzman'ın çatışmada yaralanmadığı ifade edildi.

Güvenlik güçleri, evdeki iki zırhlı araç, sekiz tüfek, bir tabanca ve bir roket güdümlü el bombası fırlatıcıya el koydu.

Meksikalı uyuşturucu baronu Guzman yakalandı

En son 11 Temmuz’da Altiplano hapishanesinde duşta görülen ‘El Chapo’ (Bücür) lakaplı uyuşturucu baronunun, 1,5 kilometrelik tünelden kaçtığı anlaşılmıştı.14 yılda 2 kez elinden kaçıran Meksika devleti, ‘El Chapo’yu ihbar edene 3,8 milyon dolarlık ödül koymuştu.

‘BÜCÜR GUZMAN’IN HIZLI YÜKSELİŞİ

Dünyanın en acımasız uyuşturucu tacirlerin çıktığı Meksika'da Joaquin Guzman Loera, diğer kaçakçıların arasında öne çıkan bir isim.

Meksika'daki uyuşturucu kartellerini inceleyen El Narco adlı kitabın yazarı Ioan Grillo, "Bücür Guzman'ın, yakın tarihimizin en çok bilinen uyuşturucu kaçakçısı olduğunu düşünüyorum" diyor.

Haberin Devamı

Meksikalı uyuşturucu baronu Guzman yakalandı

Guzman, 1970'lerde uyuşturucu kaçakçılığına başladığı dönemde, patronlarının kendisine daha büyük miktarlarda uyuşturucuyu idare etmesi için yetki tanımaları konusunda ısrar edince Guadalajara Karteli içinde hızla yükseldi.

Biyografi yazarları Guzman'ın uyuşturucuyu kuzeye kaçırmak için yaratıcı yollar keşfettiğini söylüyor.

Guzman'in Snaloa Karteli'nin kolları bugün Avrupa, Asya ve Latin Amerika'ya kadar uzanıyor.

Diğer ülkelerdeki uyuşturucu şebekeleri de kendilerini suç dünyasında ağırlığı olan Guzman Loera ismi ve Guzman'in karteliyle ilişkilendirme çabasına girdi.

Guzman'a, kendisine bağlı kartel üyelerinin yanı sıra Sinaloa, Durango ve Chihuahua'daki şebekeler de sadakatlerini gösterdi.

Haberin Devamı

Yaklaşık 1 milyar dolar mal varlığıyla Forbes dergisinin 'dünyanın en zenginleri listesine' giren Guzman 10 yıldan uzun bir süre adaletten kaçtı. 

Daha önce tutuklu olduğu cezaevinden 2001 yılında kaçan Guzman'ın yeniden demir parmaklıklar ardına gönderilmesi, Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto için büyük bir başarı olarak görülmüştü.



 

 








Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!