Meksika'da UFO Kongresi

Güncelleme Tarihi:

Meksikada UFO Kongresi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 1997 00:00

Haberin Devamı

Meksika'nın Pasifik kıyısındaki kenti Acapulco, üç günlük ikinci uluslararası UFO Kongresine ev sahipliği yapıyor.

Her zaman büyük ilgi çeken uçan dairelere ilişkin ilk kongre 20 yıl önce yine Meksika'daydı. UFO toplantılarının, Azteklerin ve Mayaların ülkesinde düzenlenmesinin en büyük nedeni Meksika'nın uçan daireler açısından son derece cazip bir ülke olması. Özellikle 1991'den bu yana Meksika uçan dairelerin işgali altında; nerdeyse biri iniyor, biri kalkıyor.

Meksika'nın önde gelen UFO uzmanı Jaime Mausson, uçan dairelerin başkenti olmalarına şu ilginç açıklamayı getiriyor: ‘‘Her şey 11 Temmuz 1991'deki güneş tutulmasına uzanıyor. Bu olay, yüzyılın en iyi izlenebilen güneş tutulmasıydı ve Meksika'dan en harika görüntüler elde edildi. Güneş tutulması sırasında Meksika'ya uçan dairelerin akın ettiği haberleri yayıldı. Uzaylıların tarafından tercih edilmemizin nedeni bence Meksika halkının özellikleri. Bizler onlardan korkmuyor, onları aynen kabul ediyoruz. Kesin olan bir şey varsa o da Meksika semalarında birtakım garip olayların meydana gelmesidir’’.

Meksika radyo ve televizyonları sık sık UFO gördüklerini iddia edenlere yer veriyor. Sadece iki hafta önce üçgen şeklinde bir uçan daire görülmüş. Uzaylılara inanarak, onlara sevecenlikle kucak açanlar sadece Meksikalılar değil. Amerikan Hava Kuvvetleri'nden emekli 74 yaşındaki Wendelle Stevens, uçan daire biliminin ya da ufolojinin büyükbabası diye anılıyor. Stevens İngiliz Haber Ajansı Reuters'a demecinde, ‘‘Uçan daire heyecanı dorukta, tüm zamanların en büyük dalgası 1991'den bu yana çığ gibi geliyor’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!