Mekong'da 100'den fazla canlı türü keşfedildi

Güncelleme Tarihi:

Mekongda 100den fazla canlı türü keşfedildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2017 18:54

Bilim insanları geçen yıl Vietnam, Laos, Myanmar, Tayland ve Kamboçya'yı kapsayan Mekong Deltası'nda aralarında kertenkele ve kamplumbağa türlerinin de olduğu 100'den fazla yeni canlı türünün keşfedildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) Mekong Deltası'nda 2016 yılında 115 yeni canlı türünün keşfedildiğini açıkladı.

Bilim insanları canlı çeşitliliğinin en fazla olduğu yerlerden biri olan ve Vietnam, Laos, Myanmar, Tayland ve Kamboçya'yı kapsayan Mekong Deltası'nı 'biyolojik hazine bölgesi' olarak adlandırılıyor.

Bölgede her yıl onlarca yeni canlı türü keşfediliyor. 2016'da bölgede keşfedilen 115 tür arasında 11 amfibi, 2 balık, 11 sürüngen, 88 bitki ve 3 memeli bulunuyor.

Mekongda 100den fazla canlı türü keşfedildi

​Yeni keşfedilen türler arasında at nalı şeklinde suratı olan bir yarasa türü ile Tayland'daki bir yerel markette keşfedilen salyangoz yiyen bir kaplumbağa türü de yer alıyor.

Haberin Devamı

'Timsah Kertenkelesi' adı verilen ve Kuzey Vietnam'daki daimi yeşil kalan ormanlarda yaşayan pullu kertenkele de yeni şefedilen türler arasında.

​Bilim insanları aslında 'Timsah Kertenkele'sini aslında 2003'te keşfettiklerini ancak bir alt tür olarak statüsünü ancak yıllardır yapılan çalışmalar sonucu doğrulayabildiklerini belirtti.

Mekongda 100den fazla canlı türü keşfedildi

Kömür madenciliği ve hayvan kaçakçıları nedeniyle kertenkele türünün yok olma tehlikesi altında olduğu ve sayılarının 200'den az olduğu vurgulandı.

Bilim insanları yeni keşfedilen türler arasında ayrıca iki yeni köstebek türünün de bulunduğunu aktardı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!