Mekke'de otel çöktü

Güncelleme Tarihi:

Mekkede otel çöktü
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 05, 2006 14:02

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı, Mekke'de Kabe yakınlarında çöken binada 15 kişinin öldüğünü, 39 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Haberin Devamı

Suudi Arap sermayeli El Arabiya televizyonunda, hastane kaynaklarına dayanılarak verilen haberde, en az 70 hacı adayının hayatını kaybettiÄŸi belirtilmiÅŸti.Â

Suudi İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, Mekke Sivil Savunma ekibi başkanı Tümgeneral Saad El Tveyceri'nin, binanın çökmesi nedeniyle meydana gelen can kaybının 20'yi bulabileceğini, yaralı sayısının ise 80'i aşabileceğini söylediği aktarıldı.

Enkaz bölgesinde bulunan Suudi İçişleri Bakanlığı yetkilisi Halid Zahuni de enkazdan 49 yaralının kurtarıldığını söyledi.

Bu arada, AP ajansına bilgi veren güvenlik yetkilileri, kurbanların çoğunun Mısır, Tunus ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden olduğunu belirtirken, El Ekberiye televizyonu ise çoğunun Endonezyalı olduğunu duyurdu.

Otel, Türk hacı adaylarının konaklamadığı bir bölgede bulunuyordu. El Arabiya TV, binanın enkazı altında en az 70 kişinin kaldığını duyurdu

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!