Medvedev'den ABD ve AB'ye İran tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Medvedevden ABD ve ABye İran tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2010 13:10

Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, İran'ın nükleer programıyla ilgili uluslararası görüşmelere başlaması için Moskova ve Washington'ın ortak hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Medvedev, The Wall Street Journal gazetesine verdiği demeçte, ABD ve AB'nin, İran'a yönelik yaptırımları Güvenlik Konseyinde alınan kararın ötesine geçerek genişletme planını eleştirdi.

Rusya'nın Güvenlik Konseyinin yaptırım paketine desteğine atıfta bulunan Medvedev, "Böyle bir şey birkaç yıl önce imkansız olurdu" dedi.

Medvedev, Washington'ın İran'a ilave yaptırımlar uygulayarak kaybedeceği bir şey olmadığını belirterek, "BM'de ortak karar üzerinde değerlendirme yaptığımızda üzerinde uzlaşmaya vardığımız bu değildi. Birlikte hareket etmeliyiz. Eğer bunu başarabilirsek arzu ettiğimiz sonuçlara ancak o zaman ulaşabiliriz" diye konuştu.

ABD ile ilişkilere de değinen Medvedev, ABD ile işbirliğini daha da genişletebilecekleri ve ABD Başkanı Barack Obama ile başlattıkları diyalogu sürdürebilecekleri konusunda iyimser olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Kırgızistan'daki olaylardan duyduğu endişeyi de dile getiren Medvedev, olayların daha da kötü hale gelebileceğini ve Kırgızistan'da Taliban tarzı radikal bir hükümetin başa geçmesinden endişe ettiğini kaydetti.

Medvedev, Kırgızistan'daki Amerikan üssüyle ilgili bir soru üzerine, "Bu üssün geleceği Kırgız hükümetinin ellerinde. Bu üs ve benim bu konudaki pozisyonum da açıkça bunun sonsuza kadar var olamaması yönünde" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!