Medvedev, Aliyev ve Sarkisyan'ı buluşturuyor

Güncelleme Tarihi:

Medvedev, Aliyev ve Sarkisyanı buluşturuyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2008 11:15

RUSYA Cumhurbaşkanı Dmitri Medvedev, önümüzdeki günlerde Dağlık Karabağ sorununu görüşmek üzere, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya gelebileceklerini bildirdi.

Medvedev, Ermenistan’a yaptığı resmi ziyarette Sarkisyan ile görüşmesinden sonra Erivan'da düzenlenen toplantısında, üçlü zirvenin Moskova’da yapılacağını bildirdi. Rus Ria Novosti Ajansı, Medvedev'in, üçlü görüşmenin yakın bir zamanda gerçekleşeceğine inandığını söylediğini aktardı. Dağlık Karabağ sorununun çözümüne ilişkin görüşlerini açıklayan Medvedev, görüşmelerde ilerleme kaydedildiğini ve iki tarafın da müzakereleri devam ettirmek niyetinde olduğunu bildirdi.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan da görüşmeleri Dağlık Karabağ'ın kendi kaderini tayin etmesine olanak veren ‘Madrid Prensipleri' kapsamında devam ettirmeye hazır olduklarını söyledi. Sarkisyan, “İnanıyoruz ki; mesele karşılıklı anlayış ile ve görüşmeler sırasında hallolunabilir” dedi.

Medvedev, Güney Osetya sorunuyla ilgili olarak da “Bu olay bir kez daha gösterdi ki; bu tür karışık problemler uluslararası prensipler çerçevesinde çözülmelidir”diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!