McCain’e malvarlığı sorgusu

Güncelleme Tarihi:

McCain’e malvarlığı sorgusu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2008 00:00

ABD’de Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı olacağı kesinleşen Senatör John McCain, vergi beyannamesinde şeffaf olmamakla suçlanıyor.

John McCain, ABD Senatosu’nun "en zengin sekiz numaralı" üyesi, ancak paranın kaynağı Arizona Senatörü’nün eşi Cindy. Vergi beyannamesi, John McCain’in geçen yıl 400 bin dolar kadar kazandığını ve hayır kurumlarına bir miktar bağış yaptığını gösteriyor. Ancak, John McCain’in Senato’ya sunduğu gelir beyanı, Arizona Senatörü’nün mal varlığının 27 milyon ile 45 milyon dolar arasında olduğuna işaret ediyor. Aradaki fark uçurumu, McCain Ailesi’nin zenginliğinin Cindy’den kaynaklandığının kanıtı. Cindy McCain, çok varlıklı bir bira dağıtımcısının mirasçısı. Cindy McCain, artık bu firmanın başında bulunuyor.

John McCain, Senato’dan aldığı yıllık 161 bin dolar maaşın yanı sıra ABD Deniz Kuvvetleri’nden de yılda 56 bin dolar emeklilik maaşı alıyor. John McCain’in vergi beyanamesinde, herhangi bir yatırım fonu, özel fonlar veya gayrimenkul varlığı görünmüyor. Ailenin bütün servetine öncelikle Cindy ve iki çocuğu sahip. John McCain Ailesi’nin özel uçağının sahibi de yine Cindy. Eşinin malvarlığı ve ailesinin bağlantıları sayesinde siyaset hayatında yükselen McCain’in gelirini bu kadar düşük göstermesi, ’acaba bir şeyler mi saklıyor’ sorularına yol açıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!