Mazyek: Yeni bir ‘Biz’ anlayışı oluşmalı

Güncelleme Tarihi:

Mazyek: Yeni bir ‘Biz’ anlayışı oluşmalı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2017 13:54

İslam Bilimci Lamya Kaddor, Müslümanları teröre karşı tavır almaya çağırdı. Kölner Stadtanzeiger gazetesine konuşan Kaddor, “Biz Müslümanlar saldırganlarla aramıza sınır çekerek, onları toplumdan dışlamalıyız” dedi.

Haberin Devamı

MÜSLÜMANLARI İslamcı terörü lanetlemeye, açık ve çoğulcu toplumdan yana tavır almaya çağıran Kaddor, “17 Haziran’da Köln’de yapılacak ‘Barış Yürüyüşü’ne katılın” dedi.
Köln’de yapılacak yürüyüşe Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Birliği (DİTİB) Genel Sekreteri Bekir Alboğa, “Biz şimdiye kadar her saldırıyı en sert biçimde kınadık. Eğer bu girişim bunun geniş kamuoyunda daha iyi algılanmasına katkıda bulunacaksa, seviniriz” dedi.

MASKESİNİ DÜŞÜRELİM

Almanya Müslümanları Merkez Konseyi Başkanı Aiman Mazyek de, “Biz Müslümanlar aşırıların maskesini düşürelim” çağrısında bulundu. Frankfurter Allgemeine gazetesine bir makale yazan Mazyek, “DEAŞ kendi terörünü Batı’ya genişleterek, sinsi bir plan izliyor. Hedefi; Müslümanların Batı toplumundan daha da dışlanmasını güçlendirmek. Tüm Avrupa’da İslam karşıtı partiler yerleşti. Savaş ve kin ideologlarına karşı, nereden gelirse gelsin, yeni bir ‘BİZ’ anlayışı koymalıyız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!