Mavi Marmara ortaya çıktı

Güncelleme Tarihi:

Mavi Marmara ortaya çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2010 19:10

Bugün 04.30'da, uluslararası kara sularındayken İsrail askerlerinin baskınıyla kana bulanan Mavi Marmara yolcu gemisi, 15 saattir kayıptı. İsrail Ordusu, tüm iletişimi özel yöntemlerle kestiğinden ne gemiden dünyaya ne de dünyanın herhangi bir noktasından gemiye ulaşıldı.

Haberin Devamı

MAVİ MARMARA 15 SAAT SONRA ORTAYA ÇIKTI

MAVİ MARMARA'DAN İLK GÖRÜNTÜLER / WEB TV

İçindeki yüzlerce yardım gönüllüsü ile gemi az önce İsrail'in Aşdot Limanı açıklarında görüldü. Çevresinde çok sayıda İsrail savaş gemisi olduğu halde Mavi Marmara liman açıklarında beklemeye alındı. İsrailli yetkililer şu ana kadar gemideki son durum hakkında bir açıklama yapmadılar. Gemidekilere hâlâ ulaşılamıyor.

6 YARDIM GEMİSİ AŞDOD LİMANI'NE ÇEKİLDİ

 İHH İnsani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çelik, 6 yardım gemisinin İsrail'in Aşdod Limanı'na çekildiğini bildirdi. Çelik, vakıf merkezinde yaptığı açıklamada, Defne-1 yük gemisinden İHH görevlisi Dilaver Kutlay'ın kendilerini arayarak durumlarına ilişkin çok kısa bilgi verdiğini belirtti.Kutlay'ın, gemide 5 kişi olduklarını ve sağlık durumlarının iyi olduğunu aktardığını belirten Çelik, geminin kontrol amacıyla Aşdod Limanı'na çekildiğini, ancak şu ana kadar yüklere dokunulmadığı bilgisini aldıklarını aktardı. 6 yardım gemisinin de Aşdod Limanı'nda olduğu bilgisine ulaştıklarını bildiren Çelik, daha önce isimleri açıklanan 16 yaralıdan soyadı bilinmediği için kimliği açıklanmayan bir yaralının adının M. Ali olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!