Mavi boncuk şans mı getirdi

Güncelleme Tarihi:

Mavi boncuk şans mı getirdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2009 00:00

Belçika Başbakanı Herman Van Rompuy, son günlerde AB Başkanlığı için en güçlü aday olarak öne çıktı. Eylül ayında Belçika’ya gelen İzmirliler, Rompuy’a nazar boncuğu takmıştı.

BELÇİKA Başbakanı Herman Van Rompuy’un adı, AB Konseyi Başkanlığı için ön plana çıktı. Belçika’yı “bölünmekten kurtaran adam” olarak tanınan ve Başbakanlığı “arzu etmediği halde” üstlendiği bilinen Van Rompuy, 27 ülkenin “uzlaştığı isim” oldu. “Önemli görevler üstlensem de önemli biri değilim” diyen Van Rompuy, eylül ayında İzmir’in konuk olduğu Gent Fuarı’nın açılışına katılmış ve kendisine hediye edilen nazar boncuğunu alarak, “Buna çok ihtiyacım vardı” demişti.

Belçika Başbakanı Van Rompuy ismine, sürekli siyasi krizlerle boğuşan bir ülkeden gelmesinin kazandırdığı uzlaşma yeteneği nedeniyle hiçbir üye ülkenin itirazı olmadı.

Herkes başarısız olabilir

Belçika’da Haziran 2007’deki genel seçimlerin ardından meclis başkanlığı görevine getirilen Flaman Hristiyan Demokrat Van Rompuy, Fortis’in kurtarılması sürecinde yargıya baskı yapmakla suçlanan eski Başbakan Yves Leterme’nin geçen yıl 19 Aralık’taki istifasının ardından, Kral tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilmişti
62 yaşındaki Van Rompuy, sade yaşantısıyla biliniyor. Sürekli denge arayışında olduğunu ve yaşamın olumsuz yönlerini aşmaya çalıştığını söyleyen filozof mizaçlı başbakanın, “Herkes, er veya geç, başarısız olabilir veya bizden bekleneni veremeyebiliriz. Yaşamı belirleyen ana kural budur” sözü unutulmuyor. Başbakan Van Rompuy, “Hıristiyanım ve olduğum için gurur duyuyorum” demiş ve bu sözüyle ülkedeki inanç sahiplerinin kalbini kazanmıştı.

Türkiye ile sıkı dostuz

Van Rompuy (sağda), İzmir’i temsilen fuara katılan Vali Mustafa Cahit Kıraç ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun (ortada) hediyesi olan Atatürk posterini aldıktan sonra da Türkiye ile Belçika’nın “sıkı dost” olduğunu söylemişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!