Mattis'den YPG'ye silah açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Mattisden YPGye silah açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2017 00:21

ABD Savunma Bakanı James Mattis, dün ABD’den Almanya’ya uçarken gazetecilere yaptığı açıklamada Suriyeli Kürtlere Rakka operasyonu için verilen lojistik ekipmanın bir kısmının geri alınabileceğini söyledi, duruma göre Rakka’dan sonra da YPG’ye silah vereceklerini kaydetti.

Haberin Devamı

Mattis’in Türk mevkidaşı Fikri Işık’a yolladığı mektupta YPG’ye verilen silahların geri alınacağına dair güvence verdiği iddia edilmişti.

Mattis, “Ne yapabileceğimize bakacağız” dedi. Bakan Mattis, “Savaş sırasında silahları alabiliriz, tamir ederiz, belirli bazı şeylere ihtiyaç kalmadığında, onları ihtiyaç duydukları şeylerle değiştiririz, bunun gibi bir şey” diye konuştu.

Rakka’dan sonra YPG’nin ne kadar silahlanmış olacağının sorulması üzerine Mattis, “Bir sonraki misyonun ne olacağıyla ilgili bu. Bu Rakka bittiğinde savaşın bittiği anlamına gelmeyecektir” dedi.

FİKRİ IŞIK RAHATSIZLIĞI YİNELEYECEK
MİLLİ Savunma Bakanı Fikri Işık, bugün Brüksel’de NATO Savunma Bakanları toplantısı öncesi ABD’li mevkidaşı James Mattis ile ABD’nin Rakka operasyonu kapsamında YPG’ye verdiği silahlarla ilgili önemli bir ikili görüşme yapacak. Görüşmenin Mattis’in “Rakka operasyonu sonrası da Suriyeli Kürtlere silah vermeye devam edeceğiz” açıklamasından sonra gerçekleşecek olması, görüşmenin önemini daha da artırdı. Işık-Mattis görüşmesinde YPG’ye verilen silahlar ve bu silahların terör örgütü PKK’nın eline geçerek Türkiye’ye karşı kullanılması tehlikesi ana gündemi oluşturacak. Suriye ve Irak’taki diğer gelişmeler ile Körfez Krizi de diğer görüşme başlıkları olacak. Mattis, Işık’a mektup göndererek YPG’ye verilen malzeme ve teçhizata ilişkin ayrıntılı bilgiler paylaşmıştı. Mattis, DEAŞ’ın yenilgiye uğratılmasından sonra silahların geri alınacağı güvencesi vermişti. / Uğur ERGAN / ANKARA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!