Mattis: S-400’leri getirmesini Türkiye’ye tavsiye etmiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Mattis: S-400’leri getirmesini  Türkiye’ye tavsiye etmiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2018 23:58

ABD Savunma Bakanı James Mattis, Türkiye’nin Rus füze savunma sistemi S-400’leri NATO topraklarına getirmesinden endişeli olduklarını belirterek “Bunu tavsiye etmiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

ABD Savunma Bakanı James Mattis, dün Genelkurmay Başkanı General Joseph Dunford’ı da alarak Pentagon’da kameraların karşısına çıktı. Mattis ve Dunford’a sıklıkla sorulan sorular arasında, Türkiye’nin S-400 füzelerini almasının F-35’lerin teslimatını nasıl etkileyeceği de vardı. Mattis, F-35 sorusuna doğrudan yanıt vermek yerine ülkesinin defalarca dile getirdiği S-400 uyarısını bir kez daha yapmakla yetindi.

Mattis, “Türkiye ile pek çok konuda birlikte çalışıyoruz. Daha dün Türk Savunma Bakanı ile telefonda görüştüm. Son derece samimi bir biçimde tartışıyoruz. Mesela Menbiç’te ortak devriyeyi mümkün kılabilmek için gereken teknik ekipman Ankara’ya ulaştı. Ortak devriye noktasına gelebilecek noktaya hızla ilerliyoruz. Yakında ortak devriye yapabileceğiz” ifadesini kullandı. Genelkurmay Başkanı Dunford ise terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG’nin büyük ölçüde Menbiç’ten çekildiğini, bu şehirde yakında Türk-ABD askerlerinin ortak devriyeye başlaması için hazırlıkların sürdüğünü kaydetti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!