Matthew kasıp kavuruyor

Güncelleme Tarihi:

Matthew kasıp kavuruyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2016 22:21

Haiti’de 572 kişinin ölümüne neden olan Matthew kasırgası ABD’ye ulaştı. Bazı eyaletlerde OHAL ilan edilirken, 2 milyon kişinin tahliyesi gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

EN şiddetli ikinci kasırga sınıfı” olarak nitelenen ve 4’üncü kategoride tanımlanan Matthew kasırgası, Bahamalar ve ABD kıyılarına ulaştı. ABD’de kasırgaya hazırlanan Florida, Georgia, Güney Carolina ve Kuzey Carolina eyaletlerinin kıyı bölgelerinde “olağanüstü hal” ilan edildi ve yaklaşık 2 milyon kişinin güvenli bölgelere tahliye edilmesine karar verildi. ABD’li kasırga uzmanı Jeff Masters, Cape Caneveral’daki Uzay Merkezi’nin risk altında olduğunu duyurdu. Ayrıca Florida’da 600 bin eve elektrik verilemediği bildirildi. 

KURUKAFA ŞEKLİNDE

Amerikan CNN’in haberine göre, dün sabah ABD kıyılarına ulaşan ölümcül kasırganın geçen salı günü Haiti üzerindeyken çekilen uydu görüntüsünün, kurukafa şeklinde olduğu görüldü. ‘Birçok uluslararası yayın organında manşetlere taşınan bu görüntü, sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı.

Haberin Devamı

Öte yandan Matthew kasırgasının en fazla etkili olduğu Haiti’de yaşamını yitirenlerin sayısı 572’ye yükseldi. Kasırganın hızı saatte 233 kilometreyi buldu. İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ölü sayısının artmasından endişe duyulduğu belirtildi.

Son 10 yılın en şiddetli kasırgasını yaşayan Haiti’nin güneyinde ve güneybatısında binlerce ev yerle bir oldu. Yetkililer, kasırgadan en çok etkilenen yerlerden Jeremie kentinde binaların yüzde 80’inin yıkıldığını kaydetti.

OBAMA UYARDI

Matthew Kasırgası’nın Amerikan kıyılarına ulaşmasıyla ABD Başkanı Barack Obama’nın uyarıları arttı. Başkan Obama, yetkililerin talimat vermesi halinde insanların yüksek yerlere çıkması gerektiğini söyledi. Matthew Kasırgası’nın Florida’yı geçtiğini söyleyen Obama şimdi en ciddi endişe kaynağının Georgia ve Jacksonville’in kuzeyi olduğunu söyledi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!