Masal gerçek oluyor

Güncelleme Tarihi:

Masal gerçek oluyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2010 00:00

İsveç Prensesi Victoria köylü kökenli spor hocasıyla bugün evleniyor.

Haberin Devamı

AVRUPA'NIN SON PERİ MASALI / FOTOGALERİ

ALMAN Grimm kardeşlerin ünlü “Kurbağa Prens” masalı bugün İsveç’te gerçek olacak. İsveç tahtının birinci sıradaki veliaht Prensesi Victoria ülkenin kırsal kesiminden, eski spor hocası Daniel Westling ile başkent Stockholm’deki Büyük Kilise’de dünyaevine girecek.
İngiltere Prensi Charles ile Prenses Diana’nın 1981’deki düğününden sonra Avrupa’da en görkemli tören olması beklenen düğün için dünyanın dört bir yanından 1150 kraliyet üyesi ve üst düzey yetkili İsveç’e akın etti. Bunlar arasında; Belçika Kralı Albert ve Kraliçe Paola, Danimarka Kraliçesi Margrethe ve eşi Prens Henrik, Hollanda Kraliçesi Beatrix, Ürdün Kralı Abdullah ve Kraliçe Rania, Norveç Kralı Harald ve Kraliçe Sonja, İspanya Kraliçesi Sofia, Japon Veliaht Prensi Naruhito, İngiltere Prensi Edward, Monaco Prensi Albert’in yanı sıra Finlandiya ve İzlanda cumhurbaşkanları yer alıyor.
Düğünde Türkiye’yi Stockholm Büyükelçisi Zergün Korutürk ve eşi Finlandiya Büyükelçisi Selah Korutürk temsil edecek. 32 yaşındaki İsveç Kralı 16. Carl Gustaf yasalar gereği tahtına oturacak kızı Prenses Victoria’nın asaleti olmayan 36 yaşındaki Daniel Westling ile evlenmesine uzun süre karşı çıkmıştı. Ancak 8 yıldır birlikte olan çift sonunda evliliklerini kabul ettirmeyi başardı. Bunda Westling’in kraliyet eğitimini kabul etmesi büyük rol oynadı. Müstakbel prense görgü ve 3 yabancı dil öğretildi, giyim kuşamı ve berberi kraliyet görevlilerince ayarlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!