Mandela’ya Pele’li Eto’o’lu doğum günü

Güncelleme Tarihi:

Mandela’ya Pele’li Eto’o’lu doğum günü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2007 00:00

Güney Afrika’da ırkçı rejime karşı savaşan ünlü lider Nelson Mandela, 89. doğum gününü, eski ABD Başkanı Jimmy Carter, BM eski Genel Sekreteri Kofi Annan gibi isimlerden oluşan "küresel köyün ihtiyarlarının" duyurduğu insani yardım kampanyaları, eski futbol yıldızlarının katıldığı bir maç ve dünyanın dört bir yanından gelen "iyi ki doğdun" mesajlarıyla kutluyor.

Mandela’nın doğum günü kutlamaları, barışı desteklemek ve küresel krizleri çözmek için bir araya gelen ve kısaca "İhtiyar Heyeti" olarak tanınan grubun katıldığı yemekte "İyi ki doğdun Mandela" şarkısı söylemesiyle başladı. Davetliler arasında Brezilyalı futbol efsanesi Pele ile Barcelona’nın oyuncularından Samuel Eto’o da vardı.

İhtiyarlar arasında, Carter ve Annan’ın yanı sıra Hintli kadın hakları savunucusu Ela Bhatt, eski Norveç Başbakanı Gro Harlem Brundtland, Çin’in eski BM temsilcisi Li Zhaoxing, Mandela’nın eşi ve çocuk hakları savunucusu Graca Machel, eski İrlanda Devlet Başkanı Mary Robinson, Güney Afrika’nın eski başpiskoposu Desmond Tutu ve mikro-kredi uygulamalarının babası Muhammed Yunus bulunuyor. "İhtiyar Heyeti", dünya sorunlarına çözüm arayacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!