Mali'de Fransa büyükelçiliğine saldırı

Güncelleme Tarihi:

Malide Fransa büyükelçiliğine saldırı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2011 10:28

Afrika ülkesi Mali'nin başkenti Bamako'daki Fransa Büyükelçiliğinin girişinde meydana gelen patlamaya bir tüp gazın yol açtığı bildirildi.

Mali İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, dün akşam saatlerinde Tunus vatandaşı silahlı bir adamın, Bamako'daki Fransız Büyükelçiliğinin girişinde iki kişinin hafif yaralanmasına yol açan olayda tüp gaz patlattığı belirtildi. Daha önceki haberlerde, büyükelçiliğin girişine bomba atıldığı bildirilmişti.

Yazılı açıklama, şahsın, tüp gazı patlatıktan sonra elindeki tabancayı kullanma fırsatı bulamadan güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildiğini kaydediyor.
Mali'ye "komşu bir ülkeden" geldiği belirlenen adamın halen Bamako'da güvenlik güçleri tarafından sorgulandığı belirtiliyor. Güvenlik güçleri, olayın bir suikast girişimi veya münferit bir saldırı olup olmadığını araştırıyor.

Mali polisine yakın bir kaynak AFP'ye yaptığı açıklamada ise saldırganın kendisini El Kaide terör örgütü üyesi olarak tanıtığını belirtiyor. Aynı kaynağa göre, saldırgan Sahra çölünde bulunan El Kaide'nin Kuzey Afrika kolu Aqmi örgütüne ait bir kamptan gelmiş.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!