'Mali kriz, siyasi krize dönüşebilir' uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Mali kriz, siyasi krize dönüşebilir uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2008 16:59

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, dünyada yaşanan mali krizin bir siyasi krize dönüşebileceğini söyledi.

Steinmeier, Potsdam kentinde düzenlenen “Sosyal Avrupamız” konulu bir toplantının kapanışında yaptığı konuşmada, AB'nin küresel finans krizinden ders çıkarması gerektiğini belirtti.

Avrupa ülkelerinde yaşayan vatandaşların haklı olarak tüm ülkelerin birlikte küresel krizden ders almalarını beklediğini ifade eden Steinmeier, politikacıların bu konuda başarılı olması gereğine işaret etti. Steinmeier, “aksi takdirde mali krizin bir siyasi krize dönüşebileceğini” kaydetti.

Politikacıların ekonomik kalkınma hedefine yeni bir yön kazandırarak vatandaşların mali sisteme duydukları güveni yeniden tesis etmelerini isteyen Almanya Dışişleri Bakanı, Avrupa ülkelerinin de maliye ve sermaye sisteminde yeni kurallar belirlemeleri gerektiğini söyledi.

Toplantıya katılan Bulgaristan Başbakan Yardımcısı Meglena Plugçieva da Avrupa ülkelerinin sosyal sorunlarla daha yoğun bir şekilde ilgilenmeleri çağrısında bulundu.

BIERHOFF DA ENDİŞELERİNİ DİLE GETİRDİ

Bu arada, Alman milli takımının menajeri Oliver Bierhoff, küresel finans krizinin futbol ekonomisine de vuracağını söyledi.

Bierhoff, Düsseldorf kentinde yaptığı açıklamada, küresel krizin Almanya'daki profesyonel futbolu da olumsuz yönde etkileyeceğini belirterek, “Nasıl bir panik yaşandığını gördüğümüzde, tabii ki endişe duyuyoruz. Küresel finans krizinden futbol ekonomisi de etkilenecek” dedi.

Krizden dolayı her şeyden önce tüketicilerin statlara daha az gitmelerinden ya da paralı kanalları izleme konusunda daha da dikkatli olmalarından endişe duyulabileceğini ifade eden Bierhoff, şirketlerin de statlardaki localarda rezervasyon yapmaktan kaçınabileceklerine işaret etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!