Malezya uçağıyla ilgili ilginç iddia: Uçak kaçırıldı, yolcular sığınaklarda

Güncelleme Tarihi:

Malezya uçağıyla ilgili ilginç iddia: Uçak kaçırıldı, yolcular sığınaklarda
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2014 09:51

Malezya Havayolları'na ait 8 Mart'ta kaybolan uçağı arama çalışmaları sürerken, olayın üzerinden bir aydan fazla zaman geçtikten sonra bir Rus gazetesinin ilk günlerdeki iddiayı yeniden gündeme getirmesi akılları karıştırdı. Buna göre uçak kaçırıldı ve yolcular Pakistan'da yeraltındaki bir sığınakta tutuluyor.

Haberin Devamı

Rusya'nın Moskovski Komsomolets gazetesinin Rus istihbarat servislerindeki adını açıklamadığı kaynaklara dayandırdığı haberine göre uçağın kaybolmasından pilotlar sorumlu değil. Gazete, iddialarını şöyle sürdürdü:

"8 Mart'ta kaybolan ve 239 kişi taşıyan MH 370 sefer sayılı Malezya uçağı, kimlikleri tespit edilemeyen teröristler tarafından kaçırıldı. Pilotlara talimat veren teröristin adı 'Hitch'. Uçak, Afganistan'ın Pakistan sınırındaki Kandahar vilayeti yakınlarında."

Gazetenin ismini vermediği istihbarat kaynağına göre uçak dağlık bölgeye zor bir iniş gerçekleştirdi. Yolcular ise Pakistan'daki sığınaklarda yaşamaya çalışıyor.

Haberdeki bir diğer ilginç iddia da uçakta bulunan 20 Asyalının ve bir Japon'un aslında özel uzman olduğu şeklinde.

BUGÜNE KADAR HER TÜRLÜ İDDİA ORTAYA ATILDI
Malezya uçağının kaybolduğu ilk günden bu yana çok sayıda iddia ortaya atıldı. Bunlardan ilki, uçakta pasaportu şüpheli olan dört yolcunun tespit edilmesi ve bu kişilerin uçağı kaçırmış olabileceği şeklindeydi. Bir diğer iddia ise uçaktaki yolculardan bazılarının telefonlarının yakınları tarafından arandığında çaldığı ancak cevap veren olmadığı yönündeydi. Gün geçtikçe uçağın rotasının değiştirildiği ve pilot tarafından bilerek yönlendirildiği söylentileri ağırlık kazanırken, uçağın motorlarının kaybolduktan sonra dört saat daha çalıştığı iddia edilmişti. Konuyla ilgili en net açıklama ise uçak kaybolduktan tam bir hafta sonra Malezya Başbakanı'ndan geldi. Başbakan Necib Rezak, uçaktan gönderilen son sinyalin kalkıştan 7,5 saat sonra alındığını söyledi. Aynı günlerde Avustralyalı medya patronu Rupert Murdoch'ın attığı bir tweet ortalığı karıştırdı. Murdoch, "Boeing 777'nin kaybolması dünyayı afallatmış gibi duruyor. Belki de hiç düşmedi, kaçırıldı ve Bin ladin gibi Kuzey Pakistan'da iyi bir şekilde saklandı" diye yazdı. Malezya Başbakanı ise bir kez daha kameralar karşısına geçip uçağın iletişim sistemlerinin kasten devre dışı bırakıldığını açıkladı. Bu haber, pilotlar üzerindeki şüpheleri artırdı ve iki pilotun evlerinde arama yapıldı. Pilotlar intiharı mıydı, terör eylemi mi? İngiltere’de El Kaide üyesi olmaktan yargılanan Sacid Muhammed Badat, geçen hafta mahkemede Afganistan’da tanıştığı 4 ya da 5 Malezyalı cihatçının kendisine bir uçak kaçırma planından söz ettiğini ve bu kişilerden birinin de pilot olduğunu söyledi. Badat, planın başında 11 Eylül saldırılarının da mimarlarından Halid Şeyh Muhammed’in bulunduğunu belirtti. İngiliz basınında çıkan bir iddia yine dünya manşetlerindeydi, buna göre uçak Afganistan'ın Taliban kontrolündeki bir bölgeye kaçırılmış olabilirdi. Her gün yeni bir iddia ortaya atılırken 24 Mart günü Malezya Başbakanı bir kez daha kameraların karşısına geçti ve uçağın yolculuğunun Hint Okyanusu'nun güneyinde 'sonlandığı' bilgisine ulaşıldığını açıkladı. Bu, uçağın düşmüş olduğu ve kurtulan olmadığı ihtimalinin kabul edildiği anlamına geliyordu. O günden beri birçok ülkenin katıldığı enkaz arama çalışmaları yürütülüyor ancak şimdiye kadar elle tutulur hiçbir bilgiye ulaşılamadı. Bazı uzmanlar, MH 370 sefer sayılı uçağın, havacılık tarihinin en büyük gizemi olarak kalabileceğini söylüyor.

Haberin Devamı

8 Mart günü Kuala Lumpur'dan Pekin'e gitmek üzere havalanan ve yaklaşık bir saat sonra radardan kaybolan Malezya Havayolları'na ait uçakla ilgili şimdiye kadar somut hiçbir bilgiye ulaşılamadı. Uçağın, Hint Okyanusu'nun güneyinde düşmüş olabileceğine inanılıyor ve birçok ülkeden ekiplerin katılımıyla geniş bir bölgede enkaz arama çalışmaları yürütülüyor. İlk günlerde, uçağın kaçırıldığı ve Taliban'ın kontrolündeki bir bölgede olduğu iddiaları gündeme gelmişti.

Malezya uçağıyla ilgili ilginç iddia: Uçak kaçırıldı, yolcular sığınaklarda
KAYIP UÇAK: YANIT BEKLEYEN 10 SORU

Malezya uçağıyla ilgili ilginç iddia: Uçak kaçırıldı, yolcular sığınaklarda
KAYIP UÇAKTAN KÖTÜ HABER GELDİ

Malezya uçağıyla ilgili ilginç iddia: Uçak kaçırıldı, yolcular sığınaklarda
BİR UÇAK NEDEN KAYBOLUR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!