Malezya FETÖ'cü olduÄŸu iddia edilen 3 ismi iade ediyor

Güncelleme Tarihi:

Malezya FETÖcü olduğu iddia edilen 3 ismi iade ediyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2017 14:55

Malezya’da geçen hafta gözaltına alınan ve FETÖ'cü oldukları iddia edilen 3 Türk vatandaşının durumuyla ilgili olarak Başbakan Yardımcısı Datuk Seri Ahmed Zahid Hamidi’den açıklama geldi.

Haberin Devamı

Malezya'da 'ulusal güvenliğe tehdit oluşturdukları' gerekçesiyle gözaltına alınan 3 isimden İhsan Aslan'ın Malezyalı eşinin 'Türkiye’ye göndermeyin' çağrısına Malezya Başbakan Yardımcısı Datuk Seri Ahmed Zahid Hamidi yanıt verdi.

Söz konusu isimlerin üçüncü bir ülkeye değil, Türkiye'ye iade edilmesi gerektiğini söyleyen Hamidi, "Üçüncü bir ülkeye değil Türkiye’ye gönderilmek zorundalar. Onları başka bir ülkeye göndererek neden o ülkeye yük olalım? Konuyla polis ilgilenecek. Sınır dışı edilip edilmeyeceklerine polis karar verecek" dedi.

Malezya'da ilk olarak 2 Mayıs'ta okul müdürü Turgay Karaman ve işadamı İhsan Aslan, 5 Mayıs'ta da İsmet Özçelik isimli Türkiye vatandaşlarının tutuklandığı duyurulmuştu. Söz konusu kişilerin tutuklanma gerekçesi ise, Malezyalı güvenlik yetkililerince yapılan açıklamalarda 'ulusal güvenliği tehdit' olarak gösterilmişti.

Haberin Devamı

FETÖ'YE YAKIN HESAPLAR 'KAÇIRILDI' DİYE YAZMIŞTI

Sosyal medyada Fetullahçı Terör Örgütüne yakın hesaplar iki ismin kaçırıldığını öne sürüyordu.

Â

Malezya FETÖcü olduğu iddia edilen 3 ismi iade ediyor

SON 24 SAATTE YAÅžANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!