Malezya Başbakanı’ndan yolsuzluk iddialarına yanıt

Güncelleme Tarihi:

Malezya Başbakanı’ndan yolsuzluk iddialarına yanıt
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2015 15:32

Malezya Başbakanı Necip Rezak, hakkındaki yolsuzluk iddialarına sert yanıt verdi. Devlete bağlı bir yatırım fonundaki 100 milyonlarca doları kişisel banka hesabına geçirdiği öne sürülen Rezak, hakkındaki iddiaları "siyasi sabotaj" olarak tanımladı.

Haberin Devamı

ABD'nin saygın gazetelerinin Wall Street Journal'in iddiasına göre, yapılan hükümet soruşturması neticesinde, Necip'in 1MDB isimli fonla bağlantılı hükümet kurumları, banka ve şirketler aracılığıyla hesabına 700 milyon dolar aktardığı ortaya çıktı.

İddialarını müfettişler tarafından hazırlandığı öne sürülen belgelere dayandıran gazete, söz konusu paranın ilk kaynağının belirsiz olduğunu belirtti.

MALEZYA EKONOMİSİ DİBE VURDU

Haberin yayımlanmasının ardından Malezya parası ringgit, dolar karşısında Temmuz 2005'ten bu yana en düşük seviyesine oturdu.

AFP'nin haberine göre, Necip'in makamından yapılan açıklamada, iddiaların "Malezya ekonomisine olan güveni zayıflatmak, hükümeti karalamak ve demokratik yollarla seçilmiş bir başbakanı yerinden etmek" için ortaya atıldığı ifade edildi. Açıklamada, "İsmi belirtilmeyen müfettişlere atfedilen ve siyasi bir sabotajın devamı olan bu son iddialar, Başbakan'a saldırmak için kullanılıyor" denildi.

Haberin Devamı

Söz konusu suçlamaları reddeden 1MDB de Necip'e hiçbir fon transfer edilmediğini belirtti.

Hem Necip hem de 1MDB, Wall Street Journal'in yayımladığı belgelerin üzerinde oynandığını savundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!