Malezya Başbakanı aklandı ‘Yolsuzluk değil, bağış’

Güncelleme Tarihi:

Malezya Başbakanı aklandı ‘Yolsuzluk değil, bağış’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2016 20:55

Banka hesabına gönderilen 681 milyon dolardan dolayı istifası istenen Malezya Başbakanı Necip Rezak aklandı. Başsavcı Muhammed Apandi Ali paranın Suudi Kraliyet Ailesi’nden “kişisel bir hediye” olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Malezya’da Başbakan Necip Rezak, geçen yıl patlak veren, istifasının istendiği yolsuzluk skandalından aklanmayı başardı. Banka hesabına gönderilen 681 milyon doların (2 milyar TL) Suudi Kraliyet Ailesi’nden “bağış” olarak geldiği açıklandı. Ülkeyi sarsan yolsuzluk skandalında 62 yaşındaki Başbakan, tartışmalı 2013 seçiminden önce bankadaki hesaplarına yatan yüksek miktardaki parayı aylarca inkar etti. Paranın devletin sahip olduğu yatırım fonu 1MDP’den geldiği iddia ediliyor, Başbakan’ın istifası isteniyordu. Yolsuzlukla mücadele yetkilileri ise paranın yabancı bir kaynaktan hediye olarak alındığını söylemişti. 

61 MİLYON DOLAR

Başsavcı Muhammed Apandi Ali de dün bir açıklama yaparak 681 milyon doların 2013’ün Mart ve Nisan aylarında transfer edildiğini ve Suudi Kraliyet Ailesi’nden “kişisel bir hediye” olduğunu söyledi. Rezak’ın hesabındaki 620 milyon doları, aynı yılın Ağustos ayında Suudi ailesine iade ettiğini belirten Apandi, kalan 61 milyon dolara ne olduğunu ise açıklamadı. Suudi ailesinin Rezak’a neden bağış yaptığı ve paranın nereye harcandığı konusunda herhangi bir açıklama yapmayan Başsavcı, “Yasadışı yollardan yapılan bir ödeme olduğuna dair kanıtlar bulunmadığına ikna oldum. Kanıtlar ödemenin başbakanlık makamında bir şeyler yapması için verilen bir “rüşvet ya da ödül” olmadığını gösteriyor” dedi. Bu açıklamayla yedi yıllık iktidarına gölge düşen Rezak, tamamen aklanmış oluyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!