Makedonya Parlamentosu 20 yaşında

Güncelleme Tarihi:

Makedonya Parlamentosu 20 yaşında
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 10, 2011 18:48

Makedonya'da parlamento, bağımsızlık ilanından sonraki 20'inci kuruluş yıldönümünü kutladı.

Haberin Devamı

Genel Kurul Salonununda düzenlenen kutlama töreninde konuşan parlamento başkanı Trayko Velyanovski parlamentonun Makedonya'da demokrasinin gelişimine en büyük katkıyı sağlayan kuruluş olduğunu belirterek, "Demokrasimiz büyük aşama kaydetti" dedi.


Makedonya parlamentosunun, ülkenin NATO ile Avrupa Birliği'ne üyeliği konusunda görüş birliği içinde olduğunu vurgulayan Velyanovski ancak Yunanistan'ın iki ülke arasında yaşanan isim krizi yüzünden bu amacın hala gerçekleşemediğini söyledi.


İsim krizinin çözümü için de parlamentonun her türlü desteği vermeye hazır olduğunu kaydeden Velyanovski, "En önemli kıstasımız, ülkenin milli çıkarlarının zedelenmemesidir" diye konuştu.


Törene Cumhurbaşkanı Gyorgi İvanov, Başbakan Nikola Gruevski, Bağımsız Makedonya Cumhuriyeti;nin ilk Cumhurbaşkanı Kiro Gligorov, eski milletvekilleri, dini toplulukların temsilcileri ve yabancı diplomatlar katıldı.

Haberin Devamı


Makedonya parlamentosunda Türk soydaşların temsilciliğini yapan Türk Demokratik Partisi Başkanı Kenan Hasip ise sağlık durumu dolayısıyla törene katılamadı.

  Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!