Mahmud Abbas: Topraklarımızı korumak istiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Mahmud Abbas: Topraklarımızı korumak istiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2007 16:33

Filistin Ulusal Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail ile varılacak herhangi bir çözümün, Filistin halkının ve Filistin ulusal meclisinin onayına sunulacağını söyledi.

Haberin Devamı

Abbas, Filistin televizyonuna yaptığı açıklamada, kurulmasını istedikleri bağımsız Filistin devletinin toprak büyüklüğüyle ilgili olarak ilk kez rakam telaffuz etti; "Gazze ve Batı Şeria'da 6205 kilometrekarelik alanda devlet kurmak istediklerini" belirtti.

İsrail'in 1967'de el koyduğu tüm Filistin topraklarından çekilmesini isteyen ve "Biz kesinlikle geçici sınırlar istemiyoruz. Böyle bir düşünce kabul edilemez" diyen Abbas, "Gazze Şeridi ve Batı Şeria'da 6205 kilometrekarelik toprağımız var. Bunu olduğu gibi korumak istiyoruz" diye konuştu. Abbas, söylediklerinin BM kararlarınca da desteklendiğini, doğal zenginlikleri, su kaynakları, sınırlarıyla bağımsız Filistin devleti hakkındaki vizyonlarının da bu olduğunu ifade etti.
Abbas, kasımda ABD'de yapılması beklenen Orta Doğu zirvesinin, Kudüs, Filistinli mülteciler, sınırlar, Yahudi yerleşimleri, su kaynakları ve güvenlik konularını kapsaması gerektiğini de belirtti.

Haberin Devamı

Orta Doğu konferansına Arap ülkelerinin de katılacağını, Suriye ve Lübnan'ın da konferansa katılımı için çağrıların ilk kez Filistin özerk yönetimince yapıldığını belirten Abbas, bu iki ülkenin katılmasının önemli olduğunu kaydetti.
İsrail ile görüşmelerinin açık bir şekilde yapıldığını belirten Abbas, "Gizli kanallarımız yok" dedi.
Abbas, Filistin halkına karşı suç işlemekle suçladığı Hamas'ın, Gazze Şeridi'nde haziran öncesine dönmesi gerektiğini yineledi.

Abbas, hacı adaylarının, hastaların, öğrencilerin ve memurların yurt dışına çıkışlarını Hamas'ın engellediğini savundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!