Mahkemeye getirilirken keskin nişancı öldürdü

Güncelleme Tarihi:

Mahkemeye getirilirken keskin nişancı öldürdü
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2007 00:00

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Rus asıllı işadamı Maksim Kuroçkin’in yargılandığı mahkeme, Hollywood filmlerini andıran bir cinayete sahne oldu. Terör örgütleriyle bağlantısı olduğu öne sürülen Kuroçkin, mahkemeye getirilirken bir keskin nişancı tarafından kalbinden vurularak öldürüldü.

Kroçkin, mahkemeden can güvenliği olmadığı için tutuksuz yargılanmayı istemiş, yargıç bunu reddederek güvenliği artırmıştı.

MAFYAYLA bağlantısı olduğu öne sürülen Maksim Kuroçkin, 2006 yılında 8.8 milyon dolara bir pazar yeri, 70 milyon dolara da otel satışı gerçekleştirdi. Parasını tahsil edemeyen Kroçkin’in şantaj yaptığı ve organize suç örgütleriyle bağlantısı olduğu öne sürüldü. Kuroçkin, geçen kasım ayında tutuklandı.

Geçen salı günü görülmeye başlanan davanın ilk duruşmasında hakime bir mektup sunan Maksim Kuroçkin, "Milyonlarca dolarlık borcu vermemek için birileri beni öldürmek için kiralık katil tutmuş. Sizden ricam, dava süresince kefaletle serbest bırakılarak yargılanmam. Yaşamak istiyorum. Can güvenliğimi de ancak benim adamlarım sağlar" dedi. Dilekçeyi okuyan hakim, sanığın kaçmak için bahane uydurduğunu düşünerek Kuroçkin’in talebini reddetti, güvenliğin artırılmasını istedi. Kuroçkin’in cezaevinden mahkemeye nakli için güvenlik arttırılarak 4 yerine 18 polis görevlendirildi.

ÇATIDAN EDİLEN ATEŞ

Aynı gün öğleden sonra, tutulduğu cezaevinden ikinci duruşmaya konvoyla getirilen Kuroçkin, araçtan çıkarak mahkeme binası kapısına yaklaştığı sırada olanlar oldu. Nereden atıldığı ilk anda tespit bile edilemeyen mermi, Kuroçkin’in göğsüne girip kalbini paramparça etti. Güvenlik güçleri olup bitenler karşısında şoke olup ne yapacaklarını şaşırdı. İki kişi olduğu söylenen saldırganlar, 300 metre uzaktaki binanın çatısından elllerini kollarını sallayarak kayıplara karıştı.

Mahkeme binasının avlusuna bakan 5 katlı apartmanın çatısında yapılan incelemede 20 bin dolar değerinde olduğu belirtilen dürbünlü ve susturuculu, uzun menzilli bir tüfek bulundu. Başbakan Viktor Yanukoviç, polis yetkililerinden cinayetle ilgili açıklama isterken muhalifler, Kuroçkin’in ölümü ve daha önceki faili meçhul cinayetlerden ötürü hükümeti suçladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!