Mahkemede sunduğu kanıt mahkûm olmasına neden oldu

Güncelleme Tarihi:

Mahkemede sunduğu kanıt mahkûm olmasına neden oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2016 14:21

İngiltere’nin Stoke-on-Trent kentinde barda tanıştığı bir kadına tecavüz edip o anları kaydeden ve çıkarıldığı mahkemede tecavüz görüntülerini “masumiyetini ortaya koyan bir kanıt” olarak sunan 27 yaşındaki Matthew Fellows 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Mahkemede sunduğu kanıt mahkûm olmasına neden oldu
Stoke-on-Trent Kraliyet Mahkemesi’nde konuyla ilgili görülen davada, Fellows’un Factory isimli gece kulübünde tanıştığı aşırı derecede sarhoş bir kadını arkadaşının evine gitmeye ikna ettiği ve burada onunla ilişkiye girmeye çalıştığı belirtildi. 

Kadının Fellows’a defalarca ‘hayır’ dediği, ancak adamın hakaret ederek genç kadını ilişkiye zorladığı belirtildi. Evden çıkıp yardım çağırmaya çalışan kadının, başarısız olduğu ve bütün bu olayları Fellows’un cep telefonuyla kayda aldığı belirtildi.

Fellows’un kendisine daha da zarar vereceğinden korkan kadının sonunda ilişkiyi kabul ettiği ve adamın yaşanan cinsel ilişkiyi de kayda aldığı aktarıldı.

SAVCILIK: GÖRÜNTÜLER ÇOK NET ORTAYA KOYUYOR

İsmi basına açıklanmayan kadının, Fellows uyuduktan sonra evden kaçtığı ve karşısına çıkan vatandaşlardan polis çağırmalarını istediği belirtildi.

Savcılık, video kayıtlarının “aşırı derecede alkollü olan” kadının “cinsel ilişkiye girmeyi defalarca reddettiğini” ve ancak “Fellows’un baskıları sonucu, korktuğu için onunla birlikte olmayı kabul ettiğini” açıkça gösterdiğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Fellows’un savunma avukatı Joanne Wellbanks, adamın aslında “iyi bir iş etiğine sahip olduğunu” ancak alkol ve kokain kullanımı nedeniyle problemler yaşadığını söyledi.

Fellows’un aldığı hapis cezasının yanı sıra hayatının sonuna dek seks suçluları listesinde kalacağı belirtildi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!