Mafyadan yazara suikast hazırlığı

Güncelleme Tarihi:

Mafyadan yazara suikast hazırlığı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2008 00:00

İtalya’da Napoli Savcılığı, Camorra mafyasının, "Gomorra" adlı kitapta örgütlü suçun içyüzünü ortaya koyan yazar Roberto Saviano’ya suikast hazırlığında olduğu iddiası üzerine soruşturma başlattı.

Saviano’ya suikast hazırlığı yönündeki bilginin, Milano polisine pişmanlık yasasından yararlanmış bir mafya itirafçısı tarafından iletildiği öğrenildi. Başka dillere de çevrilen "Gomorra" adlı eser, İtalya’da çok satan kitaplar listesinde yer alıyor. Yönetmen Matteo Garrone tarafından filmi de çekilen "Gomorra"nın, Cannes Film Festivalinde ödül almasının ardından Oscar için de yarışması bekleniyor.

Yazar Saviano, tehditler sonrasında, iki yıldan beri İtalyan güvenlik birimlerinin özel koruması altında, adresi gizli tutulan bir evde yaşıyor. Telefonla Radio 3’deki "Fahrenheit" adlı programa konuk olan Saviano, özel koruma altında yaşamanın sıkıntılarına da değinerek, "Pek çok insan için yararlı bir iş yapmış olmakla birlikte, her sabah kuşatma altında uyandığımda, buna değer miydi diyerek kendi kendimi sorgulamaktan da kurtulamıyorum" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!