Mafya Moskova Belediye Başkanyardımcısını infaz etti

Güncelleme Tarihi:

Mafya Moskova Belediye Başkanyardımcısını infaz etti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

Rusya'nın başkenti Moskova'nın belediye başkan yardımcılarından Yossif Ordjonikidze, aracına düzenlenen silahlı saldırıda ağır yaralandı, şoförü öldü.

Moskova Büyükşehir Belediyesi'nin dış ekonomik işlerinden sorumlu başkan yardımcısı Ordjonikidze'nin, yerel saatle 09.15'te Moskova kent merkezinde seyir halinde olan aracı otomatik silahlarla tarandı.

Saldırıda bacağından hafif yaralanan Ordjonikidze'nin hastaneye kaldırılırken, şoförünün ise hayatını kaybettiği kaydedildi.

MAFYA İŞİ

Moskova Belediye Başkanı Yuri Lujkov,yardımcısı Yosif Orjonikidze'ye düzenlenen silahlı saldırının, bu yetkilinin yaptığı görev ile ilişkili olduğunu düşündüğünü söyledi.

Lujkov, saldırı sonrasında yaptığı açıklamada, ''Orjonikidze'nin aldığı bazı kararlar, örgütlü suç şebekelerinin hoşlanmayacağı türden. Muhtemelen, aldığı kararların kurbanı oldu. Kendisi, büyük yatırımlarla ilgili bir görevde. Tüm yatırımlarımız rekabet içerisindeyapıldığı için belki birilerinin önünü kesti'' dedi.

Haberin Devamı

Belediye yetkililerinin sık sık tehditler aldıklarını belirten Lujkov, özellikle bazı pazarların kapatılması, alkollü içeceklerin satışlarına denetim getirilmesi kararları alındığında adeta ''tehditler denizi ile karşı karşıya kaldıklarını'' belirtti.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, Leontievski caddesinde, Moskova belediye başkanlığına yakın bir noktada meydana gelen saldırıda, 2 kişi ateş etti.

Orjonikidze'nin saldırı sırasında, belediye başkanlığına gitmekte olduğu, saldırganların da güzergahı çok iyi bildiklerinin anlaşıldığı belirtildi. Siyah giysiler ve siyah maskeler takmış saldırganlar, ateşettikten sonra silahlarını olay yerinde bırakıp kaçtı.

Polise göre, saldırganlar, aracı yoğun bir ateş altına aldıktan sonra Orjonikidze'nin öldüğünü düşündüğü için yanlarında bulunan roketatarı da kullanmadılar ve olay yerinden ayrıldılar.

Görgü tanıklarına göre, Orjonikidze, saldırganların gitmesinden sonra araçtan çıktı, yakındaki bir süpermarkete yönelerek yardım istedi. Orjonikidze'nin, hastaneye kaldırılmadan önce de polise, saldırganlar hakkında bilgiler verdiği bildirildi.

Orjonikidze'nin Nissan-Maxima marka otomobilinde 30 kurşun deliği tespit edildi. Aracın zırhlı olduğu, ancak saldırganların normal mermilerin yanı sıra zırh delici mermiler de kullandıkları anlaşıldı. Saldırganların kullandıkları silahlardan birinde susturucu bulunduğu ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!