Maduro: ABD’den siber saldırı düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Maduro: ABD’den siber saldırı düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2019 08:30

Venezuela’da yaşanan elektrik kesintisiyle ilgili Devlet Başkanı Maduro, ABD’yi siber saldırı düzenlemekle suçladı. Kendini ‘başkan’ ilan eden muhalefet lideri Guaido ise ordu kendisine tam olarak destek verdiğinde başkanlık sarayına taşınacağını söyledi.

Haberin Devamı

PETROL zengini Latin Amerika ülkesi Venezuela’da bir haftadır süren elektrik kesintileri siyasi krizi derinleştirirken, muhalefetin lideri Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido’dan Devlet Başkanı Nicolas Maduro iktidarını hedef alan yeni açıklamalar geldi. Asker, polis ve tüm güvenlik güçleriyle temas halinde olduğunu iddia eden Guaido, “Devlet Başkanlığı gaspının sona ermesi çok yakın. Kısa bir süre sonra bir çalışma ofisine ihtiyacımız olacak. Silahlı kuvvetlerin tam desteğini alınca Miraflores’e (devlet başkanlığı sarayı) gidip ofisime geçeceğim. Cesaret ve kuvvetle, sizden Venezuela’nın karanlıktan çıkacağına, iktidar gaspının sonunun çok yakın olduğuna inanmanızı istedim” ifadelerini kullandı.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro da ülkede süren elektrik kesintisi krizi ile ilgili olarak ABD’yi işaret ederek, “Elimizde kanıtlar var, siber saldırı ABD’den yapıldı. Pentagon’un emriyle Chicago ve Houston’dan saldırılar oldu” dedi. Guaido’ya da yanıt veren Maduro, “Miraflores’e ulaşıp onu ele geçirebileceğinizi düşünüyor musunuz? Karşı atağın nasıl olacağını hiç merak ettiniz mi” diye sordu. Venezuela başsavcısı Tarek William Saab ise “ülkenin elektrik şebekesine sabotajdaki rolünden ötürü” Guaido hakkında soruşturma başlatacağını söyledi.

Haberin Devamı

Öte yandan Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lu Kang, Venezuela’ya siber saldırı düzenlendiği iddialarının ardından elektrik şebekesinin tamiri için yardıma hazır olduklarını söyledi.

TÜRKİYE’YE WASHİNGTON’DAN MADURO UYARISI

ABD’nin Venezuela özel temsilcisi Elliott Abrams, önümüzdeki günlerde Venezuela’ya yönelik çok önemli başka yaptırımların devreye gireceğini söyledi. Ancak detay vermedi. VOA’nın haberine göre “Türkiye’nin Maduro’ya verdiği destek Amerika’nın politikasına ters ve bu politika yardımcı olmuyor” diyen Abrams, “Türkiye’nin bu desteği verme yöntemlerine ABD Maliye Bakanlığı yaptırımları bağlamında bakmayı sürdüreceğiz” diye konuştu. ABD yönetimi, Venezuela’da kalan tüm diplomatlarını bu hafta başında çekme kararı almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!