Maas: Türk emniyeti ile işbirliği gözden geçirilmeli

Güncelleme Tarihi:

Maas: Türk emniyeti ile işbirliği gözden geçirilmeli
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2017 10:06

Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas, Türkiye kökenli yazar Doğan Akhanlı olayının ardından Türk emniyetiyle işbirliğinin Avrupa düzleminde tartışmaya açılmasını talep etti.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Köln kentinde yaşayan yazar Doğan Akhanlı‘nın İspanya’da Türkiye’nin talebi ile gözaltına alınmasının ardından, Alman Adalet Bakanı Heiko Maas, emniyet birimlerinin faaliyetleri konusunda Türkiye ile işbirliğinin Avrupa çapında gözden geçirilmesini talep etti.

Maas, Funke Medya Grubu’na ait gazetelerin bugünkü baskısında yer alacak demecinde, “En azından Avrupa Birliği içinde, Türkiye’nin gözaltı talepleri konusunda nasıl davranacağımız konusunda daha yoğun bir diyalog başlatmalıyız” dedi.
Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan Avrupa’nın, Türkiye’de rejime muhalif her isme keyfi baskı uygulanmasına göz yumamayacağına dikkat çeken Sosyal Demokrat Partili bakan, ‘Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan demokrasi ve hukuk devleti ile ilgili ne kadar büyük sorunları olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi’ diye konuştu.

Haberin Devamı

İSPANYA’DA GÖZALTINA ALINMIŞTI
Alman vatandaşı yazar Doğan Akhanlı cumartesi günü tatil için gittiği İspanya’nın Granada kentinde gözaltına alınmış, ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Akhanlı, hakkında karar verilene kadar İspanya dışına çıkamıyor. Alman hükümeti Akhanlı’nın Türkiye’ye iadesini ihtimal dâhilinde görmediğini açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!