Lübnan'daki krizde taraflar anlaşmaya vardı

Güncelleme Tarihi:

Lübnandaki krizde taraflar anlaşmaya vardı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2008 09:17

Lübnan'daki siyasi krizi sona erdirmek üzere Katar'da bir araya gelen Lübnanlı tarafların anlaşmaya vardığı bildirildi.

Lübnanlı muhalefet üyesi milletvekili Ali Hasan Halil, Katar'ın başkenti Doha'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Batılı ülkelerin desteklediği hükümet yanlısı çoğunluk ile muhalefet arasındaki görüşmelerde anlaşmaya varıldığını söyledi.

Halil, devlet başkanının parlamento tarafından yarın ya da cuma seçilebileceğini belirtti. Anlaşmanın ayrıntıları açıklanmadı, ancak görüşmelere katılan ve adının açıklanmasını istemeyen bir başka muhalefet yetkilisi, kısa bir süre önce taraflar arasında seçim yasası konusundaki görüş ayrılıklarını ortadan kaldırmak için ortak komisyon kurulması konusunda anlaşmaya yakın olunduğunu söylemişti.

Tarafların, Şam yönetiminin desteklediği ve geçen kasım ayında görevinden ayrılan Devlet Başkanı Emil Lahud'un yerine General Michel Süleyman'ın getirilmesi konusunda da aynı fikirde oldukları belirtiliyor.

Taraflar arasındaki özellikle, seçim yasası ve ulusal birlik hükümetindeki sandalyelerin dağılımı konusunda görüş ayrılıkları bulunuyordu.
Doha konferansına ev sahipliği yapan Katar'ın dış ilişkilerden sorumlu Devlet Bakanı Ahmed Bin Abdullah El Mahmud, dün Lübnanlı taraflara iki öneri sunduklarını ve bu önerilerin krizin sona ermesi yolunda "en iyi çözümleri" içerdiğini söylemişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!