Lübnan BM Güvenlik Konseyi karar tasarısını reddedecek

Güncelleme Tarihi:

Lübnan BM Güvenlik Konseyi karar tasarısını reddedecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2006 16:07

Lübnan Parlamentosu Başkanı Nebih Berri, İsrail askerlerinin Lübnan topraklarında kalmasına izin verdiği gerekçesiyle, BM Güvenlik Konseyi karar tasarısını reddedeceklerini açıkladı.

Haberin Devamı

Berri, yaptığı basın toplantısında, ABD-Fransız tasarısının, Lübnan hükümetinin hazırladığı, acil ateşkes, İsrail askerlerinin çekilmesi ve yerlerinden edilmiş sivillerin dönmesini de içeren 7 maddelik planı göz ardı ettiğini söyledi.
Nebih Berri, “Lübnan, tüm Lübnan, bu 7 nokta dışındaki hiçbir kararı kabul etmemektedir” dedi.

Karar tasarısının İsrail yanlısı olduğunu söyleyen Berri, ”Onların kararları ya Lübnan'ı iç çatışmalara sürükleyecek ya da uygulanması imkansız olacaktır” dedi. Hazırlanan tasarının Lübnan'ın çıkarlarına aykırı olduğunu belirten Berri, bunun asla bitmeyecek bir savaşa kapıları açacağını söyledi. Berri, karar tasarısının Lübnan'ı, İsrail askerlerinin Güney Lübnan'ı işgal altında bulundurdukları Mayıs 2000 öncesindeki duruma çevireceğini belirtti. Lübnan'ın planı geçen haftaki bakanlar kurulu toplantısında benimsenmişti.

MUSA'NIN AÇIKLAMASI

Bu arada, Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa da, karar tasarısını, doğrudan acil ateşkes çağrısında bulunmadığı için eleştirdi. Musa, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, “Tasarı ateşkes değil, operasyonların durdurulması çağrısında bulunuyor. Bu, askeri harekatlar karşısında açık bir tutum sergilemesi gereken Güvenlik Konseyinin bir kusurudur” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!