Loren’in eşi, Dr. Jivago’nun yapımcısı Carlo Ponti öldü

Güncelleme Tarihi:

Loren’in eşi, Dr. Jivago’nun yapımcısı Carlo Ponti öldü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2007 00:00

İtalya’nın en tanınmış film yapımcısı ve dünyaca ünlü yıldız Sophia Loren’in eşi Carlo Ponti, 94 yaşında akciğer rahatsızlığından ötürü tedavi gördüğü İsviçre’nin Cenevre kentindeki hastanede önceki gece hayata veda etti. Ponti, yapımcılığını üstlendiği "Dr. Jivago" ve "La Strada" gibi unutulmaz filmlerden çok Sophia Loren’le olan aşkıyla tanınıyordu.

Federico Fellini, Jean-Luc Godard ve David Lean gibi beyazperdeye damgasını vurmuş yönetmenlerle çalışan Carlo Ponti’nin birçok unutulmaz filmde yapımcı olarak imzası bulunuyor. Fellini’nin yönettiği 1954 yapımı "La Strada" (Sonsuz Sokaklar) ve 1965’te David Lean’in yönettiği "Dr. Jivago"nun yapımcısı Ponti idi.

İtalya’nın en ünlü prodüktörü olmasına karşın Ponti’nin adı, Sophia Loren’le yaşadığı büyük aşk nedeniyle anıldı. Film yapımcısı olmadan önce hukuk eğitimi gören ve bir süre avukatlık yapan Ponti, Loren ile genç kızken tanıştı. "Doktor Jivago" (1965) filmiyle Oscar ödüllerinde en iyi yapımcı dalında aday gösterilen Ponti, kendisinden 25 yaş küçük, Napoli’nin fakir kızı Sophia Lauren ile 1952’de tanıştığında ilk eşi Giuliana ile evliydi. Çift ilişkilerini basının büyük ilgisine rağmen gizlemeye çalıştı, ancak sosyete yazarı Louella Parson bu ilişkiyi ortaya çıkardı. İlişkileri Katolik İtalyasında sorun çıkardı ve Ponti zina yapmakla suçlandı.

MEKSİKA’DA EVLENDİLER

İtalya’da boşanmanın yasak olduğu bu dönemde Ponti ve Loren, avukatlarının vekaletiyle Meksika’da 17 Eylül 1957’de evlendiler. Loren 23 yaşındaydı. Ponti, evli ve Katolik olduğundan ilk eşinden boşanamıyordu. Bunun için ilk eşiyle ve Loren’le birlikte Fransız yurttaşlığına geçerek boşandı. Loren ve Ponti’nin Fransız vatandaşlığına geçişiyle ilgili belge, bizzat Fransa Cumhurbaşkanı George Pompidou tarafından imzalandı. Ponti ile Loren, 9 Nisan 1966’da Paris’te yeniden evlendi. Böylece Ponti, iki eşli olarak Katolik yasasını çiğnemekten kurtuldu. Loren ve Ponti çiftinin Carlo Junior ve Edoardo adlı iki oğulları oldu.

ALMAN KARŞITI FİLM

Bu arada Ponti’nin kaçamakları ve film çevirdiği her erkeğin Loren’e umutsuzca aşık olması yüzünden, kamuoyunda bu evliliğin kısa süreceği kehanetleri ise boş çıktı.

Ponti’nin başı yasalarla da sürekli dertteydi. İkinci Dünya Savaşı sırasında Almanya karşıtı film çektiği gerekçesiyle kısa bir süre için tutuklanmıştı. Loren dünya çapında şöhret olduğu halde, ailede esas para kazanan taraf Ponti idi ve çok geçmeden bu konuda da başı derde girdi. 1979 yılında, yurtdışına para kaçırmak suçundan Roma mahkemesi tarafından gıyabında 4 yıl hapis cezası ve 24 milyon dolar para cezasına çarptırıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!