Londralı Türk, polis aracının kurbanı oldu

Güncelleme Tarihi:

Londralı Türk, polis aracının kurbanı oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2017 10:44

15 yıldır Londra’da yaşayan Süleyman Yalçın (44), otobüsten inip yolun karşısına geçmek isterken, polis aracının çarpması sonucu can verdi.

Haberin Devamı

PAZAR akşamı meydana gelen kazadan sonra Süleyman Yalçın’a ilk müdahaleyi, kendisine çarpan polisler, ardından olay yerine gelen sağlık ekipleri yaptı, ancak kurtarılamadı.
Süleyman Yalçın’ın kardeşi Şinasi Yalçın, annesinin daveti üzerine abisinin kendilerine yemeğe gelmek için yola çıktığını ancak, otobüsten indikten saniyeler sonra göreve giden bir polis aracının çarparak ölümüne neden olduğunu söyledi. Yalçın, şunları anlattı:
“Kaza saat 18.45’te meydana gelmiş. Abim son nefesini 19.20’de vermiş. Polis gece saat 02.00 da Kilburn bölgesinde yaşayan kız kardeşimin evine giderek haberi bildiriyor. Kız kardeşim de 02.20 de bana haber verdi. Aslında bizim ev kaza mahalline 2 dakikalık yürüme mesafesinde. Kazanın nasıl olduğuna dair hiç bir bilgimiz yok. Polisten şikayetçiyiz, bize hala kazayla ilgili bilgi vermediği için. Tabii ki hakkımızı hukuki yollardan arayacağız.”
Şinasi Yalçın, Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsinin ardından kardeşinin cesedinin Londra’da toprağa verileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Londralı Türk, polis aracının kurbanı oldu

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Adının açıklanmasını istemeyen bir Scotland Yard sözcüsü, “Polis acil durum için yola çıkmıştı, Haringey’de bir yayaya çarptıkları ve yayanın 19.20’de hayatını kaybettiği anlaşıldı. Metropolitan Polisi’nin Profesyonel Standart ve Bağımsız Polis Şikayet Komisyonu’na haber verildi” dedi.
Bağımsız Polis Şikayet Komisyonu’nun olayla ilgili soruşturma başlattığı bildirildi.

MARKET SAHİBİNİ İDDİASI
Olay yerinin tam karşısında yer alan Seven Sisters Süpermarket sahibi Özcan Albay da, hareketli bir cadde üzerinde yer alan otobüs durağının hemen yakınında yaya geçidi veya trafik lambasının olmamasının sürekli kazalara neden olduğunu söyledi.

BAKMADAN GEÇME!