Londra’da Karabağ protestosu

Güncelleme Tarihi:

Londra’da Karabağ protestosu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2016 15:29

İngiltere’nin başkenti Londra’da, Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırıları protesto edildi. Avrupa Azerbaycan Birliği (TEAS) tarafından düzenlenen yürüyüşe yüzlerce Türk ve Azerbaycanlı katıldı.

Haberin Devamı

İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen gösteri için her yaş grubundan çok sayıda kişi  ünlü Trafalgar Meydanı’nda, dün öğleden sonra bir araya geldi.

Protestoya, Londra Azerbaycan Evi (Azerbaijan House), İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu, İngiltere Türk Dünyası Dayanışma Platformu, Türk ve KKTC vatandaşları da destek verdi. Londra’nın merkezinde Trafalgar Meydanı’nda toplanan göstericiler daha sonra İngiltere Başbakanlık binasının bulunduğu Downing Sokağı’na hareket etti.

Londra’da Karabağ protestosu


DESTEK BEKLİYORLAR

Gösteride, Türk bayraklarının yanı sıra Azerbaycan, KKTC ve diğer Türk Cumhuriyetleri’nin bayrakları da dalgalandırıldı.

Protestocuların taşıdıkları dövizlerde “Karadağ bizimdir bizim olacak”, “Ermeni işgaline son”, “Ermenistan’a yaptırım”, “Barış istiyoruz”, “Ermeni agresifliğini durdurun”, “Dağlık Karabağ Azerbaycan’ındır” ifadeleri yer aldı.

Londra’da Karabağ protestosu

İngiltere’de yaşayan Azerbaycanlı Avukat Kamran Balayev, gösteri sırasında yaptığı açıklamada, Azerbaycan’ın şuan büyük bir tehlike altında olduğunu, bu tehlikeye dikkat çekmek ve destek beklediklerini ifade etti.

Haberin Devamı

Balayev, konuşmasının devamında, “Hocalıdaki Ermeni katliamları ve işgalinin tekrar etmemesi için sizden yardım bekliyoruz” dedi. Yaklaşık 3 saat süren gösteriler ardından eylemciler olaysız dağıldılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!