Londra Olimpiyatları'nda ‘Ramazan’ endişesi

Güncelleme Tarihi:

Londra Olimpiyatlarında ‘Ramazan’ endişesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2008 21:20

İNGİLTERE'de, 2012 Londra Olimpiyatları için hazırlıklar tüm hızıyla sürerken, İngiliz polisini ‘Ramazan’ ve ‘anma töreni’ endişesi sardı.

2012 Londra Olimpiyatları'nın, Müslümanların Ramazan ayına denk gelmesi ve oyunlar sırasında Filistinli teröristler tarafından öldürülen İsrailli sporcuların anılacak olması, İngiliz polisini endişelendiriyor.

İngiliz Polis Teşkilatı Scotland Yard, 2012 Londra Olimpiyatları’nın Müslümanların oruç tuttuğu Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle, polis ve Müslümanlar arasında gerilim çıkacağı yönünde artan endişeleri azaltmak için uzman tavsiyesi alıyor.

Olimpiyatlar sırasında 1972 yılındaki Münih Olimpiyatları sırasında, ‘Kara Eylül’ adlı Filistin terör örgütünün Münih Olimpiyat Köyü'nü basarak 11 İsrailli sporcuyu öldürmesi olayının 40'ncı Anma Yıldönümü nedeniyle bir tören düzenlenecek. Uzmanlar, bu olaylar nedeniyle bölge halkı ve seyahat eden Müslümanların incitilmemesi için gerekli önlemlerin alması yönünde Metropolitan Polisi'ni uyardı.

TABLİGHİ JAMAAT GERİLİM ARTTIRIYOR

İngiliz anti-terör polisi, Londra Olimpiyatları sırasında olası bir terör saldırısına karşı hazırlıklarını sürdürürken, 2012 Londra Olimpiyatları Stadyumu'nun yanı başında İngiltere'nin en büyük camisini inşa etmeyi planlayan ‘Müslüman hareketi’ öncülerinden Tablighi Jamaat'ın, Müslümanlar arasında gerilimi tırmandırdığı iddia edildi.

Scotland Yard'a inançlar arası meselelerde danışmanlık yapan 4 uzmanlardan biri olan İslam bilgini Michael Mumisa da, İsrailli sporcuların öldürülmesi anma törenlerinin esaslı bir şekilde idare edilememesinin bir tür ‘ulusal tehdit’ oluşturacağını öne sürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!