Londra Belediye Başkanı Boris Johnson: Gururluyum çünkü…

Güncelleme Tarihi:

Londra Belediye Başkanı Boris Johnson: Gururluyum çünkü…
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2014 13:10

İngiltere’nin başkenti Londra’nın Türk kökenli Belediye Başkanı Boris Johnson, DHA’ya verdiği röportajda Türklerin yeni yılını kutlayarak, “Avrupa’da en fazla Türk topluluğuna sahip bir şehrin başkanı olduğum için gurur duyuyorum’’ dedi.

Haberin Devamı

Londra’nın ünlü Trafalgar Meydanı’ndan sonra şehrin en tarihi ve ünlü alışveriş merkezlerinden biri olan Mayfair’deki Shepherd Market’in Noel ışıkları dün akşam gerçekleştirilen büyük bir kutlama ile yandı. Londra’nın tanınmış Türk işadamı Hüseyin Özer’in sahibi olduğu Sofra restoranının da bulunduğu sokağın Noel ışıklarının açılış törenine, Johnson’ın yanı sıra çok sayıda yerli ve yabancı davetli katıldı.

Market etrafında toplanan coşkulu kalabalık, caddenin ışıklandırılması için geri sayımı Johnson ile birlikte yaptı. Sokağın ışıklandırılmasının ardından her zamanki gibi esprili bir konuşma yapan Başkan Johnson, DHA aracılığı ile Türkiye’deki yakınlarına yeni yıl mesajı verdi.

TÜRKİYE’DEKİ TÜRKLERİN YENİ YILINI KUTLADI

“Türklerin ve Türkiye’de bulunan akrabalarının şimdiden yeni yılını kutlarım’’ diyen Johnson, “Herkese iyi Noeller. İki hafta var daha ama ben akrabalarıma da buradan mesaj göndermek istiyorum. Avrupa’da en fazla Türk topluluğuna sahip bir şehrin başkanı olduğum için gurur duyuyorum’’ diye konuştu.

Haberin Devamı

DHA muhabirinin, “Bu sokakta bir Türk restoranı olduğunu biliyor musunuz? Bu sokağı tercih etmenizin sebebi bu olabilir mi? sorusuna gülerek, “Öyle dersem abartmış olurum. Ama burada bir Türk restoranının da olması güzel. Sahibi Hüseyin Özer’i de tanıyorum’’ diye cevap verdi.

ÖZER: JOHNSON TÜRK TOPLUMUNUN CAN DOSTU

Johnson’ın Türk dostu ve çok candan bir başkan olduğunu söyleyen Özer, “Johnson’ın buraya gelip buradaki ışıkları açması büyük bir nimet. Türk toplumunu seven ve destekleyen can dostudur. Memleketimize selam söyledi. Çok esprili bir konuşma yaptı. Ben de Türkiye’yi temsil eden bir kişi olarak kendisini her zaman destekliyorum” dedi.

Noel boyunca Londra’yı milyonlarca kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Başkentin çeşitli yerlerinde bulunan Noel ağaçlarındaki ve sokaklardaki ışıklar 6 Ocak tarihine kadar yanık kalacak.

BAKMADAN GEÇME!