Livata resti

Güncelleme Tarihi:

Livata resti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2008 11:04

Türkiye, bir erkeğe tecavüzle suçlanan Malezyalı muhalifin büyükelçilikten ayrılmasını istedi.

Malezya'da "fiili livatayla" suçlanmasından sonra "Hayatım tehlikede" diyerek Türkiye Büyükelçiliğine sığınan muhalefet lideri Enver İbrahim'in karısı Azize İsmail ise, hükümetin güvenliği garanti etmesi durumunda eşinin büyükelçilikten ayrılacağını söyledi.

Azize İsmail, yaptığı açıklamada, eşinin güvenlik garantisi alması durumunda polisle işbirliği yapacağını belirterek, eşi hakkındaki iddiaların yalan olduğunu, daha önce de bu tür suçlamalara maruz kaldıklarını ifade etti.
İçişleri Bakanı Seyid Hamid Albar ise parlamentoda gazetecilere yaptığı açıklamada, Enver İbrahim'in hayatının tehlikede olduğu iddialarını reddederek, muhalefet liderinin gerçek ile oyunun farkına varması gerektiğini ileri sürdü. Albar, Enver İbrahim'in Türk Büyükelçiliğine büyükelçiyle konuşma bahanesiyle gittiğini, ancak bir daha çıkmadığını söyledi.

Enver İbrahim'in avukatları, müvekkillerinin, eski yardımcısı 23 yaşındaki Seyful Buhari Azlan'a "fiili livatada bulunduğu" suçlamasına karşı dava açmıştı. Enver İbrahim, büyükelçinin daveti üzerine Türkiye Büyükelçiliğine gittiğini belirtirken, yardımcıları, "başka büyükelçiliklerden de Enver İbrahim'e benzer davetler yapıldığını, ancak Türk hükümetine ekonomik danışmanlık yaptığı için Türk Büyükelçiliğini tercih ettiğini" söyledi.

Bu arada Malezya Dışişleri Bakanı Reis Yetim, Türkiye'nin Kuala Lumpur Büyükelçisi Barlas Özener'i bugün Dışişleri Bakanlığına çağıracaklarını söyledi. Yetim, olayı Malezya'nın içişlerine müdahale olarak niteledi.

Başbakan Yardımcısı Necip Rezak ise Enver İbrahim'e karşı bir komplo olduğu iddialarını yalanlayarak, hükümetin muhalefet liderinin kişisel güvenliğini sağlayacağını ifade etti.
Rezak, Enver İbrahim'in Türk Büyükelçiliğine sığınmasının, Malezya'nın Türkiye ile ilişkilerine zarar vermeyeceğini de kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!