Livaneli’ye ödülünü İngiliz İşçi Partisi Lideri verdi

Güncelleme Tarihi:

Livaneli’ye ödülünü İngiliz İşçi Partisi Lideri verdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2016 11:06

Londra’da, Türkiye Araştırmalar Merkezi’nin (CEFTUS) geleneksel ‘Toplumsal Başarı Ödülleri’ nin beşincisi düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Bu yıl ‘Üstün Başarı Ödülü’ geceye Türkiye’den eşi Ülker Livaneli ile katılan ünlü sanatçı Zülfü Livaneli’ye, verildi. Livaneli’nin ödülünü İngiltere İşçi Partisi Lideri Jeremy Corbyn takdim etti.

Haberin Devamı

İNGİLTERE Meclisi’nin yakınındaki Park Plaza Westminster Hotel’de düzenlenen ödül törenine CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP Milletvekili Berdan Öztürk, Ak Parti eski Milletvekili Mehmet Emin Ekmen’in de aralarında bulundğu 800’ün üzerinde davetli katıldı.

Gecenin açılışında bestesi Zülfü Livaneli’ye ait olan suitler, Alman piyano sanatçı Henning Schmidt ve Türkiye’den gelen Erman İmayhan (cello) eşliğinde çalındı.

YİĞİDİM ASLANIM’I SÖYLEDİ

Daha sonra istek üzerine sahneye çıkan Livaneli, misafirlerin ricasını kırmayarak Nazım Hikmet’e ithafen yazılmış olan ‘Yiğidim Aslanım’ şarkısını seslendirdi. Sanatçıya salondakiler de eşlik etti. CEFTUS’un 2011 yılından bu yana düzenlediği Toplumsal Başarı Ödülleri ve çalışmaları ile ilgili hazırlanan mini belgeselin ardından CEFTUS direktörü İbrahim Doğuş bir konuşma yaptı. Doğuş konuşmasında, kurum olarak farklı seslere ve düşüncelere yer verdiklerini ifade etti. Doğuş, insan hakları, azınlık hakları, basın özgürlüğü gibi temel hak ve özgürlüklerin Türkiye’nin kilit sorunları olduğunu ve bunların çözümü için üzerimize büyük görevlerin düştüğünü söyledi.

Haberin Devamı

CORBYN, DOĞUŞ’U TEBRİK ETTİ

İngiltere İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, CEFTUS’un bu kurumun sosyal sorumluluk adına yapmış olduğu projelerden dolayı ve direktörü İbrahim Doğuş’u tebrik etti.

Corbyn daha sonra onur ödülünü vermek üzere Zülfü Livaneli’yi sahneye davet etti. Livaneli- Corbyn bir süre basına poz verdikten sonra diğer 12 kategorilerde ödülleri dağıtıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!