Liderlerden önce komutanlar buluştu

Güncelleme Tarihi:

Liderlerden önce komutanlar buluştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2017 00:57

SURİYE’de siyasi çözümü sağlamak için bugün yapılacak olan üç garantör ülkenin liderleri Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani’nin buluşması öncesi, aynı ülkelerin genelkurmay başkanları da dün Soçi’de bir araya geldi.

Haberin Devamı

Rusya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valeri Gerasimov’un evsahipliğindeki toplantıya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri katıldı.

PYD KIRMIZI ÇİZGİ:  Buluşmada, Suriye’de siyasi çözüm ve barışın sağlanmasından sonra da terörle mücadele konusunda alınacak önlemler üzerinde duruldu. Türkiye bu toplantıda da, terör örgütü PKK’nın uzantısı PYD/YPG konusundaki hassasiyetini aktararak PYD’nin çözüm masasında olmasının kesinlikle kabul edilemeyeceğini bir kez daha vurguladı. Akar, üç ülkenin mutabakatıyla varılan İdlib’deki çatışmasızlık bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının kurduğu gözlem noktalarına PYD hakimiyetindeki Afrin bölgesinden taciz atışları yapılmasına dikkat çekti.

Haberin Devamı

DEAŞ’A KARŞI MÜCADELE: ABD ve ana bileşenini PYD’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) Rakka’dan DEAŞ’ın çıkışına izin vermeleri sonrası DEAŞ teröristlerinin sızmalarına karşı alınacak önlemler, üç ülke arasında sahada istihbarat alanında daha sıkı işbirliği ile TSK’nın şimdiye kadar 2 gözlem kulesi kurduğu İdlib’deki faaliyetlerin yoğunlaştırılması da görüşülen konular arasında yer aldı. Hafta sonu dışişleri bakanları ve genelkurmay başkanları arasında yapılan görüşmeler sonrası ortaya çıkan değerlendirme raporları bugün üç liderin önüne konacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!