Liderler son görüşmeyi yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Liderler son görüşmeyi yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2010 12:38

Kıbrıslı liderler yoğunlaştırılmış ikinci tur müzakerelerinin son görüşmesi için Lefkoşa ara bölgede bir araya geldi.

Haberin Devamı

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, yoğunlaştırılmış 2. tur Kıbrıs müzakerelerinin üçüncü ve son görüşmesi için Lefkoşa ara bölgede bir araya geldi.

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Taye Brook Zerihoun'un resmi ikametgahında saat 10.20 dolaylarında başlayan görüşmeye, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer ve Zerihoun da katılıyor.

Görüşmede, ilk iki gün ele alınan “Yönetim ve Güç Paylaşımı” konusunun müzakeresine devam edilecek. Bugünkü görüşmenin sonunda ayrıca, müzakerelere devam edilip edilmeyeceği kararının çıkması bekleniyor.

Liderler, Kıbrıs sorununa kapsamlı çözüm bulmak amacıyla Eylül 2008'den bu yana sürdürülen müzakereler çerçevesinde ise toplamda 66. görüşmeyi yapıyor.

Haberin Devamı

ÇOK KONUDA MUTABAKATA VARMAK İSTİYORUZ

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs Türk tarafının bugün tamamlanacak ikinci tur yoğunlaştırılmış görüşmelerle mümkün olduğunca çok konuda mutabakata varıp bunları duyurmak istediğini söyledi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’un kendisiyle ve Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas’la hem ayrı ayrı hem de ortak görüşmeler yapacağını ve yemek yiyeceğini belirten Talat, yoğunlaştırılmış müzakerelerde üçüncü tur olup olmayacağının ise bugünkü görüşmeler sonrasında belirleneceğini kaydetti.

KKTC Cumhurbaşkanı Talat, dün yoğunlaştırılmış müzakerelerin ikinci turunun ikinci gününün ardından Cumhurbaşkanlığı’na dönüşünde basına açıklama yapmış ve soruları yanıtlamıştı Talat, yine yönetim ve güç paylaşımını görüşmeye devam ettiklerini, aynı şeyleri konuşup tartıştıklarını, farklı öneriler yaptıklarını söyledi.

Kıbrıs Türk tarafı olarak yoğunlaştırılmış müzakerelere büyük önem verdiklerini anlatan Talat, olumlu sonuç vermesinin bundan sonraki süreci kolaylaştıracağını düşündüklerini vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!