Libya'da iç savaş hazırlığı

Güncelleme Tarihi:

Libyada iç savaş hazırlığı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2011 17:56

Libya'da savaş uçakları muhaliflerin kontrolündeki mühimmat depolarını bombalamaya devam ederken, isyanın merkez üssü Bingazi'de ele geçirdikleri askeri cephanelikleri boşaltan Kaddafi karşıtları, iç savaş hazırlıklarına başladı.

Haberin Devamı

LİBYA'DA İÇ SAVAŞ HAZIRLIĞI / FOTO GALERİ

 

AFP'ye konuşan bir görgü tanığı, savaş uçaklarının Libya lideri Muammer Kaddafi'nin emriyle Bingazi'nin 100 km kadar güneyindeki Adcebiye'deki bir depoya ateş açtığını belirterek, hasarın büyüklüğüne ilişkin bilgisinin olmadığını söyledi.

Bingazi'deki bir yedek asker de, 2 uçağın Adcebiye ve Bingazi'nin 15 km güneyinde bulunan Recme'deki depoları hedef aldığını, saldırının uçaksavarla püskürtüldüğünü belirtti. Yedek asker, uçakların Adcebiye'deki depoya zarar vermediğini, bir su deposunu havaya uçurduğunu ifade etti.

Kaddafi güçlerinin isyancılara ait silah depolarını imha etmeye yönelik çabaları sürerken, 42 yıldır Libya'yı demir yumrukla yöneten 68 yaşındaki diktatörü devirmeye çalışan isyancılar da savaş hazırlıklarını hızlandırdı.

Haberin Devamı

İsyancılar, Bingazi kentinde ele geçirdikleri bir askeri üsse mühimmat taşımaya devam ediyor. Ayrıca çok sayıda Kaddafi karşıtının da isyancıların oluşturduğu orduya katılmak için başvuruda bulunduğu bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!